blog-logo

Studenţii cer demisia preşedintelui PDL al ASUT

Studenţii cer demisia preşedintelui PDL al ASUT

În urma articolului în care am prezentat poziţia preşedintelui Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Transilvania referitoare la protestele din aceste zile, preşedintele Clubului Studenţilor Liberali Brasov, Florin Blaj, ne-a remis următorul comunicat de presă.

„Presedintele ASUT, Laurentiu Lukacs a anuntat cu mult aplomb si nerusinare ca studentii brasoveni nu participa la protestele impotriva actualei Puteri, iar motivele protestelor nu-si regasesc ecou printre studentii din Brasov. Ceea ce domnul Lukacs omite sa spuna este faptul ca dansul este membru al organizatiei de tineret al PDL, fapt usor de demonstrat, acesta aparand in mai multe clipuri propagandistice ale OT-PDL si pe pagina acestora de Facebook. De asemenea, Laurentiu Lukacs, in pofida faptului ca este student repetent al Facultatii de Matematica – Informatica, acesta a primit camera singur de oficiu in caminul 8, iar numele lui nu este regasit pe listele de cazare ale caminului. Exista marturii ale studentilor privind prezenta pe toata perioada estivala a dansului pe litoral, in taberele studentesti, iar in momentul de fata exercita presiuni printre studenti ca acestia sa nu fie prezenti la proteste.
Cerem ca Laurentiu Lukacs sa-si prezinte demisia din functia de Presedinte ASUT, daca aceasta organizatie doreste sa-si pastreze neutralitatea politica si sa devina credibila in mediul studentesc. In caz contrar, cerem delimitarea publica a Universitatii Transilvania vis-a-vis de ASUT.

Alte articole:   47 de UAT-uri din județ au participat la un eveniment privind deșeurile din Brașov

Într-un comunicat de presă, semnat de Andrei Tătaru, preşedinte UNSR Braşov, se precizează că poziţia asociaţiei studenţilor ASUT nu reprezintă voinţa tuturor studenţilor din Braşov. ,,Declaraţiile făcute de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania (ASUT) în numele studenţilor Universităţii Transilvania nu reprezintă opinia studenţilor neafiliaţi politic ai Universităţii Transilvania. Pentru început, menţionăm faptul că Laurenţiu Lukacs, preşedinte ASUT, este membru PDL şi nu mai este student al Universităţii Transilvania la nici o formă de învăţământ. Îi adresăm în mod public întrebările – Pe cine reprezintă ASUT? Pe cine reprezintă o persoană care nu mai este student, care nu ne cunoaşte şi care, implicit, nu ne cunoaşte problemele? Mai mult decît atât sunt cunoscute activităţile ASUT prin care se promovează făţiş activităţile şi politicile PDL, asociaţia fiind doar un instrument de manipulare politică. Studenţii Universităţii Transilvania din Braşov susţin protestele, acuză regimul dictatorial şi politicile abuzive şi participă, în măsura posibilităţilor, la protestele din Braşov“.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] l-au acuzat că nu prea mai e student şi că ocupă degeaba locul în cămin. Cealaltă, de la Andrei Tătaru, preşedinte UNSR Braşov. La fel de evident, Lukacs a venit să demonstreze că el e tudent. S-a grăbit atât de tare, […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.