blog-logo

Pro Democraţia: Violenţele denaturează mesajul majorităţii

Pro Democraţia: Violenţele denaturează mesajul majorităţii

Asociatia Pro Democratia (APD) sustine necesitatea stabilirii unui dialog , isi manifesta ingrijorarea in legatura cu actele de violenta si recomanda utilizarea unor mijloace de exprimare pasnice.

De asemenea, consideram ca protestul este una dintre formele fundamentale de exprimare a principiilor si valorilor democratice de catre cetateni, care nu ar trebui cenzurata de catre stat.

In primul rand, avand in vedere ca miscarile de protest au fost determinate de unele masuri de austeritate si de politici publice care ar putea afecta negativ un procent semnificativ al populatiei, consideram ca este de datoria autoritatilor publice responsabile sa deschida un dialog constructiv care sa genereze solutii viabile pentru dezvoltarea in conditii de performanta economica si sociala a statului.

Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie

In aceeasi logica, factorul politic trebuie sa fie deschis neconditionat la dialog cu protestatarii, pentru a prelua mesajele acestora si a deschide discutii in vederea identificarii unor solutii constructive. Avand in vedere ca politicienii, de la nivel local si central, sunt reprezentanti directi ai cetatenilor care manifesta nemultumiri, reiteram importanta dialogului direct, nemijlocit.

In al doilea rand, sustinem ca actele de violenta nu pot conduce sub nicio forma la solutionarea unei situatii de criza. De asemenea, consideram ca violentele comise de catre o parte dintre protestatari denatureaza mesajul majoritatii si conduc la distrugerea bunurilor proprietate publica si privata.

Credem ca institutiile abilitate sa mentina ordinea publica trebuie sa evite violentele marginale sau inutile, care ar putea incalca regulile democratice si in acelasi timp sa asigure intr-un mod eficient siguranta publica a cetateanului. In plus, cerem ca sanctionarea celor responsabili pentru generarea de nelinisti sociale sa se produca in conditiile legii, fara excese.

Alte articole:   Poveste de viață... Iulian Năstase, prizonier de război, un țăran român cu școală

Avand in vedere rolul organizatiilor apartinand societatii civile, de a mentine dialogul intre comunitate si institutiile publice, Asociatia Pro Democratia isi arata interesul deschis de a deveni un mediator la solicitarea oricarei parti interesate. In acelasi sens, APD face un apel catre alte organizatii ale societatii civile pentru a sustine protestul pasnic si pentru a media acest dialog necesar intre cetateni si clasa politica.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate