blog-logo

GALERIE FOTO şi VIDEO Braşovul, oraş de proteste!

GALERIE FOTO şi VIDEO Braşovul, oraş de proteste!

19.00 Grupul din Piața Sfatului s-a „spart“. Jandarmii au raportat la București că, la Brașov, au fost în jur de 600 de persoane!

18.45 „Proclamaţia de la Braşov“ a fost supusă la vot în plenul şedinţei Consiliului Judeţean. Cu excepţia consilierilor judeţeni ai PDL, care s-au abţinut, toţi au votat textul „proclamaţiei“, care a fost citită de consilierul judeţean Sebastian Grapă.

18.40 Grupul de oameni a pornit acum spre Primăria Braşov. Sunt strigate lozinci împotriva primarului George Scripcaru, vicepreşedinte al PDL. Apoi, se vor întoarce în Piaţa Sfatului. Sunt zvonuri că unii dintre ei vor să meargă la Bucureşti. La fel ca la protestul de duminică, protestatarii au adus fotografii ale preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc, pe care le-au împărţit în mulţime şi le-au dat foc

18.13 Şeful Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989, Dorin Lazăr Maior, împreună cu câţiva  protestatari, au intrat în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean. Maior a cerut permisiunea să citească proclamaţia de la Braşov.

Alte articole:   Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

 

„Noi, revoluționarii proclamăm de aici, din orașul în care a fost creat Imnul Național „Deșteaptă-te, române!”, orașul care a dat jertfe umane în anii atroce ai stalinismului, în 15 noiembrie 1987, martiriul lui Liviu Cornel Babeș, culminând cu sacrificiul eroilor din Decembrie 1989.

Proclamăm azi Brașovul, Oraș Martir și centru al culturii, toleranței interetnice și libertății europene – PRIMUL MUNICIPIU LIBER DE DICTATURA PORTOCALIE, acest  fapt semnificând că nu mai recunoaștem autoritatea structurilor administrative conduse de politicienii puterii, deoarece prin așa-zisele strategii zămislitela Palatele Cotroceniși Victoria sunt lovite interesele vitale ale tuturor cetățenilor din țara noastră.

Maniera dictatorială, golănească și mafiotă cu care sunt introduse așa-zisele “măsuri reformatoare“ prin ignorarea completă a instituției fundamentale a democrației,  care este Parlamentul, precum și anexarea Curții Constituționale la interesele imorale, perverse și autocrate ale președintelui țării, ne obligă să apelăm la toate forțele democratice și responsabile românești, la societatea civilă dar și la toate instituțiile statului, să ia atitudine fermă și solidară împotriva actualei clase politice conducătoare, pentru a evita colapsul definitiv al României.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au verificat, sâmbătă, peste 100 de mijloace de transport persoane

Salvarea Patriei Noastre de uzurpatorii portocalii este o îndatorire patriotică a tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, sex, confesiune, etnie, profesiune sau statut social.

Considerăm că singura soluție pentru stoparea prăbușirii societății românești este ORGANIZAREA DE ALEGERI ANTICIPATE, precedate de demisia actualului Guvern  și a dictatorului Traian Băsescu.

Avându-se în vedere interesul general de salvgardare a ființei naționale românești, ne solidarizăm cu toți protestatarii de pe întreg cuprinsul țării, făcând un apel și către acei cetățeni care au încă indoieli cu privire la reaua-credință a celor ce ne conduc azi, pentru a se alătura celor care, pe străzile patriei, luptă pentru LIBERTATE, DEMOCRAȚIE, DEMNITATE, LEGALITATE ȘI BUNĂSTARE, care luptă de fapt pentru România.“

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au verificat, sâmbătă, peste 100 de mijloace de transport persoane

17.55 Mulţimea din Piaţa Sfatului a pornit către Prefectură. Oamenii au strigat „Jos Băsescu!“ şi „Jos Guvernul!“.

17.30 Numărul de protestari a crescut la 300. Protestatarilor li s-au alăturat şi 50 de studenţi. Sunt tineri şi bătrâni. Lumea scandează, dar protestul este liniştit.

17.00 La această oră, circa 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Sfatului. Sunt aşteptate circa 500 de persoane în astăzi, în cea de a patra zi în care braşovenii au ieşit în stradă.

CITEŞTE ŞI:

 

Foto: Codrut Nanu, Cristian Macedonski

Distribuie dacă îți place!
 1. Pt ora 17,45 cam tot 300 am estimat si eu. Felicitari pt obiectivitate

  Reply
 2. […] newsbrasov.ro aflam ca penelistii si pesedistii au votat in Consiliul Judetean Brasov proclamatia de la Brasov […]

  Reply
 3. Exceptional!
  Noua revolutie de la Brasov e condusa de un puscarias versat si infractor notoriu. Celor care se duc de buna credinta la protest nu le e rusine sa fie reprezentati de asemenea specimen? Cine lasa un ticalos violent sa citeasca proclamatii in plenul unei institutii a statului este la fel de iresponsabil ca si actualii detinatori ai puterii de la Bucuresti.

  Reply
 4. Astia mai cer un rand de indemnizatii de revolutionar daca le iese miscarea….mai ales ca cele vechi li s-au redus…

  Reply
 5. nu li se-au redus indemnizatiile, li se-au taiat…

  Reply
 6. […] poate fi citit pe NewsBv. Etichete  newsbv, proteste brasov ← […]

  Reply
 7. […] nimic!. Lucrurile vor continua să fie la fel pentru că nu noi comandăm, nici cei 600 de la Brașov, nici cei nu știu câți de la Cluj, București, Onești (habar n-am dacă s-o întâmplat ceva […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.