blog-logo

Poliţiştii comunitari din Predeal nu şi-au mai primit salariile de peste un an

Poliţiştii comunitari din Predeal nu şi-au mai primit  salariile de peste un an

Cei cinci poliţişti comunitari din Predeal lucrează fără salarii de mai bine de un an, după ce majoritatea din Consiliul Local a tăiat fondurile necesare plăţii acestora. „Noi am depus plângeri penale şi am atacat în instanţă şi hotărârile adoptate, dar nu le-a păsat. Nu ne-au alocat banii de salarii, dar au găsit de cuviinţă să plătească din bani de la buget un avocat, care să îi reprezinte în procesele pe care le-am deschis împotriva lor“, spune Ştefan Călăican, şeful Poliţiei Comunitare Predeal.

Salariile, blocate în Consiliul Local

„Consilierii din opoziţie, în frunte cu preşedintele de şedinţă Liviu Cocoş, au încercat încă din august 2009 să desfiinţeze Poliţia Comunitară. După ce Instituţia Prefectului a cerut revocarea hotărârii, pentru că era ilegală, au luat această decizie, la propunerea mea. În martie 2010, când am propus proiectul de buget, aceiaşi consilieri locali au refuzat să aprobe sumele pentru capitolul Ordine Publică, iar salariile poliţiştilor au fost acoperite doar până în mai 2010“, a precizat primarul oraşului Predeal, Ionel Goidescu.
În august 2010, consilierii locali au aprobat organigrama aparatului de specialitate al primarului, în care era trecut şi Compartimentul Poliţia Comunitară. „Cu toate acestea, la apariţia Legii poliţiei locale (155/2010), aceiaşi consilieri au decis, într-o şedinţă extraordinară desfiinţarea Poliţiei Comunitare, deşi, conform legii, aceasta trebuia reorganizată în Poliţia Locală, iar Instituţia Prefectului a solicitat din nou revocarea hotărârii, pentru motive de legalitate. Deşi am făcut propunerea în repetate rânduri, a fost respinsă, la fel ca şi proiectele pentru înfiinţarea Poliţiei Locale şi aprobarea înfiinţării Comisiei Locale de Ordine Publică“, mai spune primarul.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre orașele cu cei mai mulți turiști, în luna ianuarie
Procese şi plângeri la Parchet

În şedinţa Consiliului Local din februarie 2011, nu au fost aprobate în bugetul local sumele pentru plata salariilor poliţiştilor comunitari, care au deschis alte două procese împotriva consilierilor locali. „Am deschis două procese, pentru a-i obliga să înfiinţeze Poliţia Locală prin reorganizarea Poliţiei Comunitare şi să aloce din buget sumele pentru plata salarilor. În plus, am depus şi o plângere împotriva lor, pentru abuz în serviciu, iar plângerea se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, în cercetare“, a mai spus Ştefan Călăican.
În urma acţiunilor deschise de poliţişti, consilierii locali au aprobat, în decembrie 2011, înfiinţarea Poliţiei Locale, dar nu şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Poliţiei Locale, fără de care aceasta nu poate funcţiona.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.