blog-logo

Ce se-aude în privinţa salariilor bugetarilor şi a pensiilor în 2012?

Ce se-aude în privinţa salariilor bugetarilor şi a pensiilor în 2012?

Bugetarii au câştigat în instanţă plată drepturilor salariale, dar vor primi banii eşalonat până în 2016.  Prim-ministrul României, Emil Boc, promite revenirea la valoarea salariilor din 2010 înainte de tăierea celor 25 de procente. Ca să închidă gura celor care lucrează la Stat, premierul a vorbit şi despre o posibilă creştere salarială, doar praf în ochi pentru oamenii care nu mai cred în vorbele goale a celor care ne conduc: „Salariile şi pensiile nu scad în 2012 şi niciun român nu va primi mai puţini bani anul viitor.Dacă economia naţională şi dacă vremurile nu se vor înrăutăţi, exista chiar posibilitatea majorării pensiilor şi salariilor, pentru că avem posibilitatea să mergem cu deficitul până la 3%, pe ESA”.

Nici pensionarii nu o vor duce mai bine în 2012. În privinţa pensiilor, Emil Boc a precizat că acestea vor fi majorate din ianuarie 2012 cu rata inflaţiei 100% plus 50% din creşterea valorii salariului mediu brut pe economie. De asemenea, el a precizat că majorarea pensiilor de la începutul anului pentru grupele I şi II de muncă s-a acordat numai acelor beneficiari care s-au pensionat până în aprilie 2001, iar ceilalţi trebuie să aştepte anul viitor.

E vai şi-amar de noi, cetăţenii de rând, căci ei trăiesc bine şi noi ne uităm la TV cum aruncă cu banii pe revelioane, vestimentaţii şi maşini care mai de care.

Că cei pe care i-am ales să ne reprezinte ne vând numai gogoşi, minciuni gogonate, ne confirmă spusele analiştilor fiscali (sursă: Business24.ro) care  nu văd cu ochi buni creşterea salariilor şi pensiilor anul viitor şi spun că acest lucru ar încălca nu mai puţin de cinci prevederi stabilite prin Legea responsabilităţii fiscale.În primul rând, ei atrag atenţia că bugetul pentru cheltuieli de personal nu poate fi majorat pe parcursul anului bugetar. De asemenea, atrag atenţia că o majorare a salariilor ar determina o creştere a deficitului bugetar.

Să trăiască ei bine, in timp ce noi supravietuim cu îndârjire în ţara pe care o numim- a noastră.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov