blog-logo

Bugetul județului, cât a dat Udrea pentru domeniul schiabil

Bugetul județului, cât a dat Udrea pentru domeniul schiabil

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, vicepreşedintele PNL

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a dat județului Brașov, pentru 2012, un buget cam cât a cheltuit blonda de la Cotroceni, Elena Udrea, și primarul George Scripcaru, cu domeniul schiabil din Poiana.
Este o comparație făcută de președintele Consiliului Județean Aristotel Căncescu pentru a evidenția sărăcia în care este împins un întreg județ.
Așadar, Brașovul are un buget pe 2012 cu 20% mai mic decât anul trecut! Asta, prin grija atentă a celui mai mare finanțist al Europei, Gheorghe Ialomițianu! PDL-ist de frunte la Brașov, ministrul Ialomițianu a fost trimis de George Scripcaru pe banca guvernării să risipească după bunul plac banii contribuabililor, așa cum apreciază opoziția brașoveană.
În topul săracilor
Finanțistul Gheorghe Ialomițianu a reușit să aducă județul pe locul trei în topul celor mai sărace regiuni din România. Conducerea Consiliului Județean apreciază că fondurile alocate sunt bătaie de joc la adresa brașovenilor.
„Vreau să-l întreb pe dl. Ialomițianu de unde, din 158 de milioane de lei, de unde poate el să ia bani (pentru investiții -n.a.), când 70 de milioane, adică jumătate din această sumă se duc pe protecție socială, copii abandonați, însoțitorii persoanelor cu handicap“, a declarat  Aristotel Căncescu, președintele  CJ Brașov, citat de MIX TV.
„Este un buget al constrângerilor, al austerității. Județul Brașov, în totalitatea lui, este văduvit cu o sumă de peste 34,7 de milioane de lei. Suma care ne-ar fi fost utilă pentru menținerea infrastructurii de mediu, infrastructurii rutiere, a activităților sociale, învațământ etc.“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ioan Ochi.
Probleme în mediul rural
Localitățile din zona rurală vor avea foarte mult de suferit în acest an. Primarii au făcut deja solicitări pentru fondurile de care administrațiile lor au nevoie pentru investiții mai vechi, dar și pentru altele noi. Consiliul Județean are la dispoziție de la Ialomițianu cam 36 de milioane de lei, iar primarii au depus deja solicitări de peste 300 de milioane de lei.
Mai mult decât atât, la votul în Parlament, pe bugetul pe acest an, nu a trecut niciun amendament prin care aleșii din opoziție au cerut bani pentru construirea aeroportului, pentru cumpărarea Maternității sau pentru dezvoltarea infrastructurii din zona rurală.
Finanțistul Gheorghe Ialomițianu a fost de acord ca o mare parte din bani să meargă în fondul de rezervă pus la dispoziția blondei de la Turism.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu
  1. Nu putem decat sa-i multumim domnului Ialomiteanu pentru grija deosebita pe care (nu) o poarta judetului nostru, judet care l-a lansat pana la urma cu sau fara voturile noastre. Sunt convins ca daca Consiliul Judetean ar fi o firma capusa a partidului de guvernamant, daca ar construi patinoare sau domenii schiabile la niste preturi aberante, atunci sigur ar primi un buget mai mult decat necesar. Asa, „dupa noi potopul” ca si asa nu mai iesim la urmatoarele alegeri, daci trebuie sa ne umplem buzunarele cat mai putem. Directionam banii catre blonda de la Cotroceni si ii cheltuim cum vrem cu ajutorul primarilor nostrii (Scripcaru su altii)ca de, mai facem o sala de sport intr-un sat unde media de varsta e de 60 de ani, caa doar trebuie si batranii sa maai puna de o miuta, sau o partie de schii in varful muntelui unde ai toate conditiile: cazare la cort iarna, transport cu elicopterul ca nu sunt drumuri, apa la pet de acasa, etc.
    In incheiere, chiar daca sunt pe langa subiect, ma intreb daca cantecul „Desteapta-te romane” ar mai trebui cantat la noi vre-odata…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.