blog-logo

Aici găseşti subiectele pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat 2012

Aici găseşti subiectele pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat 2012

Ministerului Educaţiei a publicat pe site modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012, pentru evaluările naţionale de la clasa a VIII-a şi a bacalaureatului.

Modelele de subiecte precizează structura subiectelor, competenţele ce vor fi evaluate, detaliile privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare, se arată într-un comunicat remis ieri presei de Ministerul Educaţiei.

La evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, au fost publicate modelele de subiecte pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă (şase discipline).

Pentru examenul de bacalaureat 2012 un este prezentat un ghid privind desfăşurarea probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale). Pe site-ul MECTS sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare.

Ministerul Educaţiei atenţionează că modelele sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, precum şi cu nivelul de dificultate al acestora.

Modelele de subiecte le găsiţie AICI

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published.