Cerşetoria este interzisă prin lege! Cine aplică legea?

Cerşetoria este interzisă prin lege! Cine aplică legea?

Penny, Lidl, Exotic, biserici,  nu fac niciun fel de reclamă, doar numesc locaţiile unde puteţi întâlni stând în dreptul uşilor cerşetorii de marcă ai Codlei, aceiaşi de vreo 10 ani încoace, de la puradei de 2-3 ani, mame cu nou-născuţi în braţe, aurolaci şi bătrâne stau cu mana-ntinsă şi-aşteptă pomana celor care-şi fac cumpărăturile. Dai azi, dai mâine, ai suflet mare, dar dă-o-ncolo de treabă că te mai şi saturi, dacă stai şi faci un mic calcul probabil că ei câştigă-ntr-o zi mai mult decât tine. Lăudabil gestul unui deputat de a iniţia un proiect de lege privind interzicerea cerşetoriei pentru cei capabili de munca  şi închisoare pentru cine primeşte şi da bani cersetorilor. “Orice poveste ar spune, în mâna întinsă nu trebuie pus niciun bănuţ”, asa-şi începe propunerea deputatul, propunere cu care suntem siguri că cei care-şi plâng de milă nu sunt de acord.

Şi până acum cerşetorii riscau închisoarea, doar că era nevoie de o întreagă anchetă că să se dovedească că aceştia sunt capabili să muncească, dar nu vor. Potrivit noului proiect, cerşetorii prinşi în flagrant delict vor putea fi trimişi direct la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 24 de luni.
O noutate o reprezintă şi faptul că cei care sunt prinşi că dau bani cerstorilor vor primi amendă între 300 şi 600 de lei.
Rămâne la mâna Parlamentului să decidă dacă proiectul va fi viabil sau nu.

Alte articole:   Cinci noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate în România. Bilanțul ajunge la 1.253 de morți
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Foarte bine , sunt total de acord!!!!!!!!!!!

    Reply
  2. Dupa parerea unora ar trebui sa-i lasam in pace pe cersetori..daca asta inseamna a fi bun, ne-am pierdut cu totii demnitatea. A incuraja pe cineva sa ceara atata timp cat poate munci… a lasa copilasi sa se invete asa cu pomana, nu mi se pare corect… autoritatile trebuie sa faca ceva! Sunt bande si retele de idioti care duc copii la cersit atat in tara cat si in strainatate, sa tacem si sa fim de acord cu asta? Eu una, nu!!!

    Reply
  3. IN ORASUL BALS, JUDETUL OLT SE CERSESTE PE STRAZI PRINTRE BLOCURI IN GURA MARE, ASTFEL CA AR TREBUI SA SE SESIZEZE INSTITUTIILE ABILITATE SI SA LI SE FACA URGENT DOSARE PENALE SI SA SPUNA DACA ÎI INVATA CINEVA ASTFEL DE FAPTE.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov