ANAF: Regimul fiscal aplicabil activităţii de taximetrie în anul 2012

ANAF: Regimul fiscal aplicabil activităţii de taximetrie în anul 2012

Contribuabilii care desfăşoară activitate de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi şi obţin venituri din activităţi independente pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, în conformitate cu prevederile art.69 din Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul să opteze, începând cu anul 2012, pentru determinarea venitului net anual pe bază de norme de venit.
Astfel, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate în anul 2011, opţiunea se exercită prin completarea declaraţiei privind venitul estimat cu informaţii privind stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit şi depunerea la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie, inclusiv.
În cazul în care, contribuabilii, pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, nu optează pentru stabilirea venitului net pe baza normelor de venit, pentru anul 2012 se va menţine regimul de impozitare din anul precedent.
Informaţii suplimentare se pot obţine vizitând site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro, telefonic de la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la numărul de telefon: 031.403.91.60 (reţea RDS) şi de la biroul de asistenţă a contribuabililor din cadrul administraţiilor financiare.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Copiii care se legitimează la un club sportiv pentru practicarea sportului de performanță ar putea primi vouchere în valoare 300 de lei
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.