blog-logo

Revoluționarul Sorin Boacă, în stare gravă după a 11-a zi de greva foamei

Revoluționarul Sorin Boacă, în stare gravă după a 11-a zi de greva foamei

 

Sorin Boacă și-a tatuat simbolurile revoluției pe mână. Foto: Adevarul

Revoluționarul brașovean Sorin Boacă a intrat în cea de a 11-a zi de greva foamei, protest declanșat la domiciliu. Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, iar ieri a fost luat de o mașină a Ambulanței și a fost dus la Spitalul Județean Brașov, nivelul glicemiei atingând nivelul critic – 64 mg/dl.

Boacă a intrat în greva foamei atât în semn de solidarizare cu președintele Asociației 21 Decembrie, Doru Mărieș, pentru respectarea Legii recunostintei, nr 341/2004 (referitoare la acordarea unor drepturi și compensații revoluționarilor), dar și pentru demiterea secretarului municipiului Brașov, fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv, care a făcut poliție politică.

Alte articole:   România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova

Paraschiv a declarat pe proprie răspundere că nu și-a exercitat atribuțiile de ofițer de securitate în ineresul Partidului Comunist.

 

 

 

 

 

Paraschiv a contestat în instanță decizia Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat: a făcut poliție politică!

 

 

 

 

 

În acest context, este revoltător faptul că atât primarul George Scripcaru, cât și prefectul Ion Gonțea, care are atribuții în acest sens, îl mai mențin în funcția de secretar al municipiului pe fostul maior de securitate. Mai mult, deputatul PDL Florin Postolachi, președinte al Asociației 15 noiembrie 1987 și coleg de partid cu Scripcaru și Gonțea, acceptă umilința de a-l vedea într-o poziție de demnitate publică pe unul dintre reprezentanții organului represiv al PCR, care au înăbușit revolta muncitorilor brașoveni.

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Rămâne ca toți acești membri marcanți ai PDL să răspundă unei întrebări care le-a fost adresată public: care este interesul de a apăra un personaj care a făcut poliție politică?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.