blog-logo

Cătălin Leonte: Vom avea parte de „democraţie autoritară“ ca în Ungaria?

Cătălin Leonte: Vom avea parte de „democraţie autoritară“ ca în Ungaria?

Cătălin Leonte, primvicepreşdinte PSD Braşov

Ca urmare a schimbărilor petrecute în Ungaria, un partid politic a fost scos în afara legii de către partidul aflat la guvernare prin modificarea Constituţiei. Acest gest politic a fost denumit democraţie autoritară.

„Gândidu-mă, însă, la situaţia de la noi din ţară, unde se trec prin Parlament legi fără a fi dezbătute sau votate, ci asumându-se răspunderea pe ele, unde nu se respectă regulile de funcţionare a Parlamentului, unde se comasează alegeri, unde de curând se încearcă modificarea legii prin care funcţionarii publici să poată participa în alegeri fără a fi nevoiţi să-şi dea demisia din funcţiile pe care le deţin, cum se numeşte, tot democraţie autoritară sau cumva dictatură democratică?“, întreabă retoric Cătălin Leonte, primvicepreşdintele PSD Braşov.

În opinia acestuia, dacă se merge pe aceeaşi gândire, românii s-ar putea trezi că nu mai au nevoie de alegeri, chiar ele şi comasate şi că este mai ieftin ca aceia care conduc să fie numiţi, pentru că se mai face o economie.

„De ce să ne punem această întrebare? Pentru că dacă ne poziţionăm corect am putea afla exact unde ne aflăm. Or eu cred că guvernarea portocalie ne duce spre dictatură!“, a conchis Leonte

Distribuie dacă îți place!
 1. Eu cred ca stai drept dar judeci stramb !!
  Unde ne aflam ?
  In Romania in care opozitia PSD condusa de Ponta cu ajutorul lui Crin nu apara interesele alegatorilor.
  Chiar in conditii pe care le declarati vitrige, de dictatura, opozitia ar trebui, similar cu o floare care chiar in conditiile vitrige ale terenului asfaltat sau pietruit isi gaseste calea de a iesi la suprafata !!
  Daca sunteti capabili asteptam sa o faceti nu sa va plngeti ca va e greu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.