Întrebarea începutului de an: câți bani a încasat RAT din ridicări auto?

Întrebarea începutului de an: câți bani a încasat RAT din ridicări auto?

„Pentru ca deja au trecut trei luni de cand RAT Brasov desfasoara cu forte proprii activitatea de ridicari auto, ma tin de promisiune, si le solicit, in baza Legii. 544, privind liberul acces la informatii de interes public, sa ne comunice care sunt incasarile din aceasta activitate pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Informatiile le solicit defalcat pe fiecare luna in parte, precum si pe tipul de activitate desfasurata, respectiv masini ridicate si masini pentru care doar s-a inceput procedura. Cer aceste informaţii pentru că, din punctul meu de vedere, transparenta in administratia publica este un principiu de la care nu se poate abdica. Brasovenii au dreptul sa stie ce se intampla cu banii lor“, se arată într-un comunicat de presă primit pe mailul redactiei, contact@newsbv.ro, de la vicepreședintele PSD Brașov, Răzvan Popa.

Această informație am solicitat-o și noi, reporterii de la newsbv.ro, în urmă cu o lună și jumătate, dar ni s-a răspuns că toate calculatoarele, actele contabile, bla – bla, etc. etc.,  sunt la băieții ăia răi, mascați, care au venit și i-au luat pe sus pe șmecherii care se ocupau de acest serviciu. Acum, nu știm și nici nu vrem să bănuim cum își fac contabilitatea cei de la RAT, daca astfel de date nu sunt operabile din motive de cercetări penale la RAT.

Cert este că toată această glumă se îngroașă, iar băieții de la DNA, doi și-un pic, SRI,  SIE, ȚIE, MIE și ce servicii or mai fi, daca chiar vor să se facă remarcați, ar putea să se întrebe, de exemplu, de ce Curtea de Conturi nu a zis nimic de contractele păguboase încheiate de RAT Brașov în defavoarea regiei, care au fost făcute cadou acest serviciu de monopol, în municipiul Brașov, unor  firme private. Mai mult, aceste contracte păguboase SUNT SECRETE și la această oră, deși este vorba de bani publici pe care comunitatea brașoveană nu i-a încasat.

Pe cale de consecință, dacă pentru deschiderea unei amărâte de piețe en-gros din Stupini, șpaga a fost de „numai“ 60.000 de euro, newsbv.ro întreabă, retoric, care a fost prețul corect la această mânărie ordinară de la RAT? Și pe cale de consecință, cum e cu furnizorii de combustibil, consumabile (de genul cauciucuri), asigurări etc.

Loading...
  1. […] Întrebarea începutului de an: câți bani a încasat RAT din ridicări auto? […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap