Șpaga de la Brașov dăunează grav libertății. Șeful ANOFM a fost prins în flagrant luând mită! UPDATE

Șpaga de la Brașov dăunează grav libertății. Șeful ANOFM a fost prins în flagrant luând mită! UPDATE

Șeful Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Silviu Bian, a fost prins flagrant pentru luare de mită, 80.000 de lei, pentru menținerea în post a unor angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Ministrul Municii, Sulfina Barbu, a declarat presei, sâmbătă, că oricine e implicat într-o astfel de afacere, pleacă imediat pentru a nu afecta imaginea instituţiei.


Duminică, la aproape 24 de ore de la show-ul dat de DNA, AJOFM vine cu un comunicat de presă. Șeful AJOFM Brașov este Sandor Mihaly Romer Ambrus, care este rudă a subprerfectului Carol Ambrus. Domnul în cauză a ținut să precizeze că mita nu s-a dat în sediul AJOFM Brașov (o fi știind domnia sa că așa e obiceiul, mita se dă la birou) și că nici nu erau prevăzute disponibilizări la instituția pe care o conduce.

Alte articole:   Bogdan Pleșea la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Bian este audiat de procurorii DNA şi, cel mai probabil, va fi prezentant în faţa unei instanţe cu propunere de arestare. Deocamdată a fost reținut pentru 24 de ore. Flagrantul a fost realizat la Brașov. Banii se pare că provin de la mai multi angajați ai AJOFM Brașov ce erau amenințați cu disponibilizarea. Banii i-ar fi fost dați lui Bian de către un bărbat, angajat al AJOFM Brașov. Procurorii vor continua audierile pentru că e posibil ca acest caz  să nu fie singular,  aceeaşi metodă fiind folosită şi în alte judeţe. Şeful ANOFM va fi adus la DNA Bucureşti pentru audieri.

Cine este Silviu Bian?

Silviu Bian s-a nascut pe 30 iunie 1960. El este absolvent al Academiei de Studii Economice, iar inainte de 1989 a lucrat ca economist. Bian a intrat in politica in 1992, fiind membru fondator al PD. El a mai fost presedinte al ANOFM in perioada 2005-2007.

Alte articole:   Brașoavele lui Coliban: Parcul fotovoltaic pe care „l-am făcut” VIDEO

Declarația de avere a lui Bian o citiți AICI

 

Distribuie dacă îți place!