Topul conservelor de carne cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov

Topul conservelor de carne cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov

Din cele 14 conserve de carne studiate nu există nici una care să fie fără E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au în componenţă minimum 3 E-uri, iar restul de 35% au un singur E.  Între acestea axistă şi un produs cu 8 E-uri, maximum găsit în acest tip de produse.

Clasamentul
  • Carne de vită în suc propriu (produs de Scandia Sibiu) are 1  E în compoziţie – nitrit de sodiu
  • Carne de porc (Sadu) are 1 E în compoziţie – nitrit de sodiu
  • Carne de vită (Clever) are 1 E în compoziţie – nitrit de sodiu
  • Carne de porc în suc propriu 1 (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie –  caragenan, ascorbat de sodiu, nitrit de sodiu
  • Carne de porc (Carrefour) are 3 E-uri în compoziţie – polifosaţi, nitrit de sodiu, carmin
  • Carne de porc (Antrefrig) are 4 E-uri în compoziţie – alginat de sodiu, polifosfaţi, glutanat de sodiu, nitrit de sodiu
  • Carne presată de pasăre (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
  • Carne de porc pentru picnic şi gătit (Carrefour) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfat de sodiu, ascorbat de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu, carmin
  • Carne presată de pasăre (Sadu) are 5 E-uri în compoziţie – polifosfați, ascorbat de sodiu, glutamat monosodic, carmin, nitrit de sodiu
  • Luncheon meat (Prefera) are 5 E-uri în compoziţie – caragenan, dipolifosfați de sodiu, glutamat de sodiu, izoascorbat de sodiu, carmin, nitrit de sodiu
  • Carne de porc (Bucegi) are 7 E-uri în compoziţie – polifosfați, agenți de îngroșare, caragenan, gumă de carruba, clorură de potasiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu
  • Conservă porc cu mirodenii (Fine Goods – Trei Surori) are 8 E-uri în compoziţie – agenți de stabilizare, caragenan, glutamat de sodiu, potențiator de aromă și miros, izoascorbat de sodiu, substanță de conservare, amidon modificat de porumb

Reamintim că E-urile mai sunt cunoscute şi sub denumirea de aditivi alimentari. Acestea sunt substanţe naturale sau sintetice, ce sunt adăugate în alimente pentru a le creşte termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cât şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.

Acest studiu a fost realizat de Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Catedra de Inginerie şi Management în Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.

Loading...
  1. […] (caramel E-150, roşu carmin E-120), extract de paprika”, informează ANPC. CITEȘTE ȘI:  Topul conservelor de carne cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov Articole […]

    Reply
  2. […] Topul conservelor de carne cu E-uri, realizat de Facultatea de Alimentaţie din Braşov  […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via