Scrisoare deschisă către Constantin Niţă, liderul PSD Braşov

Scrisoare deschisă către Constantin Niţă, liderul PSD Braşov

Va adresez aceasta Scrisoare Deschisa pentru ca, solicitandu-va, pe blogul  Dvs.,  http://constantinnita.wordpress.com/2011/12/24/sarbatori-fericite/  , o pozitie oficiala privind incidentele violente petrecute in ziua de 22 Decembrie, 2011, la comemorarea publica ce a avut loc in Brasov, la Cimitirul Eroilor Martir ( incidente materializate prin  proferarea de injurii si lovirea nemotivata si brutala atat a presedintelui Asociatiei “ 21 Decembrie 1989” Brasov, Ioan Demi cat si a mea, precum si prin bruscarea vicepresedintelui asociatiei, Sorin Boaca, de catre mai multi revolutionari, identificati ca facand parte din ALRUE Brasov), incidente ce au fost consecinta directa si imediata a incitarilor repetate la violenta ale presedintelui ALRUE Brasov, domnul Dorin Lazar Maior, membru marcant al PSD Brasov, mi-ati raspuns, citez :  “ (…) PSD a fost si este alături de revoluționari, dar nu poate raspunde pentru acțiunile personale ale fiecărui membru.”

Lasand la o parte faptul ca prin acest raspuns, recunoasteti, implicit, ca domnul Dorin Lazar Maior, a facut ca prin,citez,     “actiunile personale” sa se produca acele deplorabile incidente, as vrea sa clarificam lucrurile astfel incat opinia publica din Brasov si din tara sa fie, pe deplin, in cunostinta de cauza:

– Domnul Dorin Lazar Maior a participat la  comemorarea oficiala de la Brasov, din 22 decembrie, 2011, nu ca persoana particulara ci in calitate de presedinte  al ALRUE Brasov, asociatie de revolutionari care, conform declaratiei publice a domnului Dorin Lazar Maior, este o asociatie politica, subordonata PSD si USL. Si, din acesta calitate, a incitat la violenta impotriva noastra.

– Totodata, domnul Dorin Lazar Maior a participat la comemorare, subliniez, nu ca persoana particulara ci si in calitatea sa, tot oficiala, de sef al  Departamentului pentru Relatia cu Asociatiile de Revolutionari din cadrul PSD Brasov, functie pe care o detine, asa cum rezulta si din organigrama PSD Brasov. Si, si din aceasta calitate a incitat la violenta impotriva noastra.

Ca atare, consider ca, din motive care imi scapa, evitati sa abordati problema frontal si sa va pronuntati public asupra comportamentului josnic si degradant al domnului Dorin Lazar Maior, fapt care ma face sa cred, pana la proba contrarie, ca pozitia Dvs., in calitate de presedinte al PSD Brasov, este una de fatisa tolerare si de incurajare a unor astfel de atitudini si gesturi care instiga la violenta publica.

De altfel, dupa cum foarte multi stiu, numai Dvs. se pare ca nu, domnul Dorin  Lazar Maior, membru marcant al PSD Brasov se lauda public ca raspunde doar la “butoanele” presedintelui de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu, de la care primeste si indeplineste ordine directe. Poate, si din acesta cauza, pozitia Dvs. este una de “ non combat” permanent.

Prin foarte multele sale fapte cu iz penal , recente si anterioare, despre care mass-media vorbeste de ani si ani de zile, domnul Dorin Lazar Maior a prejudiciat si prejudiciaza grav si constant imaginea PSD Brasov a PSD in ansamblul sau. Imagine la care Dvs. tineti foarte mult pentru ca, asa cum ati afirmat nu odata, ati muncit din greu sa o construiti. Si, cu toate acestea, cu riscul de a ma repeta, tot Dvs. tolerati ca un membru al PSD Brasov sa va distruga munca.

De aceea imi permit sa consider ca, daca nici de acesta data nu va veti delimita public de toate  actiunile cu iz penal ale domnului Dorin Lazar Maior si nu veti apela la masurile care se impun pe linie politica, nu imi va ramane decat sa inteleg, domnule presedinte al PSD Brasov, Constantin Nita,  alaturi de toti ceilalti, nu putini, care au avut mult de suferit fizic si psihic din cauza sa, ca nu aveti nici vointa, nici putinta sa actionati pentru a apara, cu adevarat, imaginea partidului si a filialei PSD pe care o conduceti de foarte multa vreme.

  •  Maria Petrascu,
  • vicepresedinte al Asociatiei “21 Decembrie 1989 “ Brasov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. LA MULTI ANI ! D-na Maria sunt alaturi de dvs. in privinta opiniilor pe care le expimati cu obiectivitate si mult curaj.Pentru mine reprezentati segmentul , deocamdat restrans, al oamenilor din presa care au curajul de sa-si exprime parerile . ASa ne va fi un
    pic mai bine !!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.