blog-logo

publicitate

9,3 milioane de euro, investiţi în 2011 în centrul comercial Korona

9,3 milioane de euro, investiţi în 2011 în centrul comercial Korona

Investitorii imobiliari străini au adus în primele nouă luni circa 120 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le deţin în România, în scădere de peste trei ori faţă de perioada similară a anului trecut, când infuziile de fonduri au depăşit 395 de milioane de euro, potrivit datelor Oficiului Naţional Registrul Comerţului.

Compania poloneză Echo Investments a adus la capitalul firmei deţinute în Braşov, pentru dezvoltarea unui centru comercial, 9,3 milioane de euro în 2011. Investitorul si dezvoltatorul imobiliar Echo Investment a intrat pe piata din Romania în 2007 şi vizează o investitie de 150 milioane de euro in Brasov, conform declaratiei lui Piotr Gromniak, presedintele companiei, făcută la acea vreme.

Centrul comercial si de distractii „Korona“ va fi situat in partea de nord a Brasovului. Acesta va fi construit pe locul fostei fabrici Fartec, terenul fiind achizitionat de compania poloneza in 2007, pentru 24 milioane de dolari.

Conform declaratiei lui Piotr Gromniak, 30% din investitia totala va fi asigurata de catre companie, pentru ca restul de 70% sa fie asigurat de credite bancare. „Cand am hotarat sa intram pe piata din Romania am analizat mai multe orase din intreaga tara, insa Brasovul ni s-a parut un oras cu un potential imens”, a declarat în 2008 Piotr Gromniak. Acesta se arata increzator ca mall-ul Korona va deveni principalul centru de atractie din zona.

Centrului trebuia sa fie inaugurat in al doilea semestru al anului 2010. Korona Brasov va fi dezvoltat pe o suprafata totala de 153.000 de metri patrati si va avea o suprafata construita de 53.000 de metri patrati.

Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, unul subteran si trei supraterane. In subteran se va afla un hipermaket si mai multe magazine de servicii, cum ar fi banci, curatatorii, magazine de telefonie mobile, etc. Cele trei nivele supraterane vor oferi o gama larga de magazine de confectii, sport, articole decorative, electrocansice, electronice, etc. Korona va dispune astfel de 240 de magazine, la care se adauga un cinematograf cu cinci sali, o sala de bowling, un cazinou si un club de fitness. Oferta este completata cu baruri, restaurante si cafenele. Noul centru comercial va crea in Brasov peste 1.500 de locuri de munca.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] cum va arăta mall-ul de la Fartec găsiți AICI! Share this:FacebookTwitterEmailPrint Articole […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.