blog-logo

Sorin Boacă, în greva foamei pentru demiterea secretarului securist de la Primăria Brașov

Sorin Boacă, în greva foamei pentru demiterea secretarului securist de la Primăria Brașov

Sorin Boacă și-a tatuat simbolurile revoluției pe mână. Foto: Adevarul

Vicepresedintele Asociatiei  „21 Decembrie 1989” Brasov, Sorin Boacă, a intrat în  greva foamei, la domiciliul din Brasov, în data de 27 decembrie, ora 0.00.

Prin demersul său cere demiterea secretarului Primariei Brasov, Nicolae Paraschiv, fost ofiter de securitate, care, conform CNSAS, are decizie definitiva si irevocabila de politie politica, conform hotararii instantelor judecatoresti (Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, prin Decizia irevocabila nr. 4959/26.10. 2011, aceasta calitate).

De asemenea, Boacă este  solidar greva foamei declanșată de președitele Asociaței, Teodor Mărieș,   pentru respectarea Legii recunostintei, nr 341/2004 (referitoare la acordarea unor drepturi și compensații revoluționarilor).

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază
Cine sunt vinovați de altercațiile din 22 decembrie 2012?

În acest context, Asociatia „21 Decembrie 1989” Brasov isi exprima ingrijorarea si dezaprobarea fata de actele de violenta verbala si fizica, comise impotriva presedintelui asociatiei, Ioan Demi si a vicepresedintilor acesteia, Sorin Boaca si Maria Petrascu, in ziua de 22 Decembrie 1989, in Cimitirul  Eroilor, din centrul Brasovului, cu ocazia comemorarii Eroilor-martir ucisi miseleste, cu 22 de ani in urma.

„Manifestarile de violenta ale unor revolutionari  din cadrul ALRUE Brasov care  s-au materializat prin injurii si lovirea membrilor conducerii Asociatie “21 Decembrie 1989” Brasov s-au produs ca  urmare a actiunilor de continua instigare ale presedintelui acestei asociatii, Dorin Lazar Maior, care a dovedit astfel, inca odata, ca nu are respect nici pentru sine,  nici pentru memoria victimelor nevinovate care au pierit ucise in Decembrie 1989  si ca urmareste doar atingerea unor scopuri politice personale. Astfel s-a ajuns la situatia incredibila ca, la Brasov, unii revolutionarii sa molesteze si sa jigneasca alti revolutionari si sa pangareasca astfel evenimentul comemorativ la care au luat parte si zeci de urmasi ai Eroilor Martir veniti, ca in fiecare an sa isi planga, din nou, mortii“, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „21 Decembrie 1989“.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] brasovgeorge scripcarugreva foamei brasovion gonteanicolae paraschivsorin boaca Revoluționarul brașovean Sorin Boacă a intrat în cea de a 11-a zi de greva foamei, protest declanșat la domiciliu. Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid, iar ieri a fost […]

    Reply
  2. […] braşovean Sorin Boacă este în cea de a 13-a zi de greva foamei. El a remis redacţieinoastre o scrisoare deschisă, pe care o publică […]

    Reply
  3. […] Sorin Boacă, în greva foamei pentru demiterea secretarului securist de la Primăria Brașov […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.