blog-logo

Țepe cu mașini furate de peste un milion de euro

Țepe cu mașini furate de peste un milion de euro

Polițiștii brașoveni cercetează doi indivizi pentru țepe de peste un milion de euro, cu mașini furate. Polițiștii de la furturi auto au intrat pe fir în momentul în care au fost sesizaţi de reprezentanţii unei firme că doi bărbati, de 41 şi 43 de ani, au închiriat două remorci, în valoare totală de 2.000 de euro, și nu  le-au mai returnat după expirarea perioadei de închiriere.

„Mergând pe fir, am constat că cele două persoane au folosit acte false de identitate pentru a închiria utilajele”, a spus cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. De asemenea, polițiștii au mai primit o sesizare, în octombrie, când un brăilean s-a trezit că a cumpărat cu 35.000 de euro o limuzină de lux ce fusese furată din străinătate. Când s-a dus să înmatriculeze maşina, omul s-a trezit că toate actele autoturismului, dar şi cele ale vânzătorului sunt false.

Alte articole:   Polițiștii caută o fată de 14 ani din Ticuș

Poliţiştii au constatat că ambele cazuri au aceiaşi protagonişti: un bărbat din Harghita şi unul din Brăila. „În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul din Harghita aducea maşini de lux furate din străinătate, iar împreună cu cel din Brăila le făcea acte false şi apoi le vindea pe internet. Din primele cercetări a reieşit că cei doi au acţionat în judeţele Braşov, Buzău, Sibiu, Cluj, Ilfov şi Bucureşti”, a mai spus comisarul şef Liviu Naghi.

În urma percheziţiilor la domiciliile celor doi infractori, polițiștii au descoperit acte și ştampile  false,  precum și documentele originale a patru autovehicule  furate de pe teritoriul Italiei, Ungariei şi României, trei carduri bancare obținute în baza unor documente de identitate false, precum şi logistica necesară pentru falsificarea actelor. „Prejudiciul total cauzat de cei doi se ridică la un million de euro, însă cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale”, a mai spus Liviu Naghi.

Alte articole:   Primarul din Sânpetru, incompatibil?!

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 29 de zile şi riscă să stea după gratii 15 ani pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate