Universitatea „Transilvania“ și-a premiat elitele

Universitatea „Transilvania“ și-a premiat elitele

La ședința  festivă  Senatului  Universităţii Transilvania din Braşov s-au acordat peste 90 de premii şi diplome atât studenţilor, cât şi cadrelor didactice cu rezultate deosebite. Spre deosebire de alţi ani, cele mai multe premii au fost luate de studenţi cu note de 10 pe linie, studenţi care au reuşit chiar brevetarea unor invenţii personale, care s-au întors cu premii I de la competiţii puternice din ţară şi străinătate şi au mai multe articole publicate în reviste de specialitate.

Profesorii, la rândul lor au fost premiaţi pentru implicare şi pentru rezultatele obţinute. A fost apreciată munca deosebită privind evaluarea internaţională a universităţii şi au fost evidenţite poziţiile ocupate în diversele evaluări şi clasificări la nivel internaţional. În ciuda acestor rezultate, Universitatea a fost evaluată şi clasificată de Ministerul educaţiei drept o universitate de rang B, în categoria celor care oferă educaţie şi cercetare ştiinţifică.

Rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vişa apreciază această clasificare drept o neîmplinire, dar nemulţumirea principală este legată de felul în care s-a făcut această clasificare, pe baza unor metodologii elaborate după comunicarea rezultatelor.

Alte articole:   Un cunoscut medicament, interzis în România. Conţine substanţe cu potenţial cancerigen
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap