blog-logo

publicitate

Revoluţionarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, la Bucureşti

Revoluţionarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, la Bucureşti

Sovac Constantin, revolutionar din Brasov, discuta cu un medic dupa ce i s-a facut rau in timpul unui mitingului de protest organizat de revolutionari, in Piata Victoriei din Bucuresti

Câteva sute de revoluţionari s-au adunat, marţi, în Piaţa Victoriei, pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizaţiile, la un moment dat protestarii încercând să rupă cordonul de ordine.

O persoană a leşinat în timpul protestului revoluţionarilor din Piaţa Victoriei, aceasta primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD prezent la faţa locului.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că în Piaţa Victoriei a fost trimis un echipaj de prim ajutor, după ce o persoană a leşinat. Acesteia i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Protestul din Piaţa Victoriei a început în jurul orei 10.00, la acţiune participând reprezentanţi ai mai multor asociaţii de revoluţionari din ţară.

Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

Oamenii, adunaţi în zona Muzeului Antipa, cer schimbarea Guvernului, invocând probleme din ţară şi sărăcia. Ei reclamă că guvernanţii „au distrus ţara”, „le-au tăiat salariile profesorilor”, dovedindu-se a fi „cea mai proastă guvernare”.

 În mai multe rânduri, protestarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, după ce au încercat să rupă cordonul de ordine şi să iasă din perimetrul impus. La protest sunt prezenţi reprezentanţi ai mai multor asociaţii de revoluţionari din ţară, transmite MEDIAFAX .

Oamenii, adunaţi în zona Muzeului Antipa, cer schimbarea Guvernului, invocând probleme din ţară şi sărăcia. Ei reclamă că guvernanţii „au distrus ţara”, „le-au tăiat salariile profesorilor”, dovedindu-se a fi „cea mai proastă guvernare”.

La un moment dat, protestarii au încercat să rupă cordonul de ordine şi să iasă din perimetrul impus pentru acţiune, astfel că jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru restabilirea ordinii.

Alte articole:   FOTO Cozi la colegiile din Brașov pentru înscrierea la examenele pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă

În ultima perioadă revoluţionarii au organizat mai multe proteste în ţară şi au intrat în greva foamei, solicitând să nu le fie retrase indemnizaţiile. Un protest similar, în faţa Muzeului Antipa, a avut loc în 29 noiembrie, oamenii cerând atunci şi o întâlnire cu premierul.

Liderii protestatarilor susţineau atunci că s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi că au fost surprinşi să constate că secretari din minister nu ştiau numărul exact al revoluţionarilor pe care îl considerau de câteva ori mai mare decât în realitate.

Suntem 9.628 de luptători la nivel naţional. Aşteptăm o întâlnire cu primul – ministru pentru a-i explica problemele noastre. Nu ne deranjează dacă sunt făcute verificări pentru a se dovedi care sunt adevăraţii revoluţionari„, au explicat pe rând, la portavoce, liderii organizaţiilor din Bucureşti, Braşov, Timişoara.

Alte articole:   Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite oamenilor decât în caz de incident nuclear. De ce s-a luat această decizie?

Ei spuneau că la Parlament sunt colegi de-ai lor în greva foamei, forme de protest de acest fel existând însă şi în alte oraşe din ţară.

Revoluţionarii cer continuitate în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei, ameninţând că dacă vor pierde acest drept şi dacă nu vor fi primiţi de premier vor recurge la ample acţiuni de protest.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.