blog-logo

EXCLUSIV Ioan Abrudan va fi noul rector al Universităţii Transilvania

EXCLUSIV Ioan Abrudan va fi noul rector al Universităţii Transilvania

Universitatea „Transilvania“ din Braşov se pregăteşte de alegeri. Potrivit informaţiilor pe care le deţine newsbv.ro, funcţia de rector, deţinută de prof. ing. dr. Ioan Vişa va fi ales prof. dr. ing. Ioan Abrudan, decanul Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Abrudan s-a născut în data de 23 iunie 1967, la Beiuş, judeţul Bihor. A studiat la Brunel University (Marea Britanie) şi este doctor în ştiinţe agricole şi silvice.

Alte specializari si calificari:

 • 1992 EC TEMPUS (JEP) PHARE Grant (Anglia si Scotia)
 • 1993 EC (PECO) Research Grant (Scotia)
 • 1994 Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry Grant (Suedia)
 • 1995 Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry Grant (Suedia)
 • 1997 EC TEMPUS (JEP) PHARE Grant (Anglia)
 • 1997 PhD Grant-Brunel University (Anglia)
 • 1998 EC TEMPUS (CME) PHARE Grant (Anglia)
 • 1998 EC TEMPUS (CME) PHARE Grant (Germania)
Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Cu un CV impresionant, profesorul Abrudan a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara,  în ziua de 2 iunie 2010, în Aula Magna a Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Distribuie dacă îți place!
 1. Interesanta stirea…Dar, din cate se stie, functia de Rector nu se preia, Rectorul fiind ales prin vot liber, democratic.

  Reply
 2. Sebi, daca e reclama de campanie electorala pune P in cerculet. Oricum, stirea e lipsita de profesionalism, din moment ce vor fi alegeri libere nu ai de unde sa stii cine castiga, de vreme ce nici nu stii cine candideaza! In alta ordine de idei, cred ca se cam incalca si statutul universitatii, care nu prea permite o astfel de campanie de promovare, in media. Cu tot respectul pentru domnul profesor, ar trebui sa ceara chiar el retragerea acestei stiri.

  Reply
 3. Asta cu „noi am aflat primii cine va fi noul rector ” mi se pare lauda de sine de slaba calitate. De fapt, nu ati aflat nimic, ci ati fost lasati sa aflati, pentru a face mascat un anumit joc fara sa vreti. Mai vorbim in martie…

  Reply
 4. De groaza … Stirea anunta cu o siguranta remarcabila ca dl. Decan Silvic va fi ALES NOU RECTOR…????

  Nu cunosc dedesubturile, eu sunt din Timisoara, dar chiar asa merg lucrurile la BV ? Macar se stie din cati candidati va fi ales si cu ce procentaj ii va bate ?

  Nici in Belarus nu ar fi fost mai „libere ” alegerile…

  Reply
 5. Dl prof. Abrudat doar candideaza la functia de rector. Daca va fi ales sa nu se decide la alegerile din 17 februarie. Titlul articolului fie dovedeste lipsa de profesionalism din partea jurnalistilor fie reprezinta o metoda de manipulare a opiniei publice.

  Reply
 6. M-a impresionat interviul acordat Televiziunii locale de catre prof. Abrudan.
  Dincolo de titluri (impresionate, in adevar) a excelat prin concizie, claritate, cunoasterea profunda a situatiei din teren si, deci, a programului managerial potrivit pentru o asemenea entitate academica (conducerea prin proiecte).
  De-a domnul sa mai vina si oameni competenti la carma…

  Reply
 7. sa nu fie o „perdea de fum”… si eu am auzit acelasi lucru, dar la vot unii se mai razgandesc … sa asteptam rezultatul votului.
  In orice caz, prof. Abrudan ar trebui sa dea un suflu nou Universitatii Transilvania.

  Reply
 8. […] „Transilvania“ din Brașov, cel care a obţinut majoritatea voturilor a fost, aşa cum newsbv.ro a informat acum câteva zile, profesorul Ioan Abrudan. Noul rector de la Universitatea Transilvania s-a […]

  Reply
 9. Il cunosc personal pe acest domn, nu gresesc cand afirm,, mare domn,,… profesor, om de caracter… am toata speranta ca v-a realiza macr 4 sferturi din ceea ce are cuprins in planul managerial…nu am nimic cu restul candidatilor, ar fi ideal sa fie cuprinsi si dansii intr-un mare fel in echipa ,, noului rector,,…. ,, omul sfinteste locul,, asa spune un proverv….

  Reply
 10. ba ia terminati.va ma ,e cel mai potrivit dintre toti…ce tot atata palarvrageala parca a.ti fi voi mari cunoscatori

  Reply
 11. […] brasovstiri brasovuniversitatea transilvania Noul rector al Universității „Transilvania“, Ion Abrudan, nici nu și-a intrat bine „în pâine“ și deja începe să aibă dureri de cap.   O serie […]

  Reply
 12. […] Sincer, nu e treaba mea ce tâmpenii le bagă în cap Stolojan studenților de la Brașov, cu acordul rectorului pedelist șef Ion Abrudan, despre care newsbv.ro a avut informații cu mai bine de jumătate de an înainte că va fi „ales“ rector. […]

  Reply
 13. […] Sincer, nu e treaba mea ce tâmpenii le bagă în cap Stolojan studenților de la Brașov, cu acordul rectorului pedelist șef Ion Abrudan, despre care newsbv.ro a avut informații cu mai bine de jumătate de an înainte că va fi „ales“ rector. […]

  Reply
 14. […] acest context, tovarășul rector Ion Vasile Abrudan, despre care newsbv.ro a scris cu jumătate an înainte de alegerea rectorului că va fi „ales“ rector, este lesne de înțeles de ce a acordat drepturi exclusive ASUT – PDL, împărțirea […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.