blog-logo

210 milioane de euro, credit BERD pentru construirea de magazine Cora

210 milioane de euro, credit BERD pentru construirea de magazine Cora

Cora va fi construit pe platforma fostei societăți Hidromecanica

Cora a primit cel mai mare credit acordat de BERD unui retailer local. Retailerul franco-belgian, care deţine cele mai profitabile magazine de pe piaţa locală, a primit în acest an de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) un credit de 210 mil. euro pentru finanţarea procesului de expansiune pe piaţa locală.

Cora România va investi 397 milioane de euro în deschiderea de magazine pe piaţa locală, potrivit BERD. Cora anunţă că deja a primit creditul de la BERD, bani pe care îi va folosi pentru deschiderea de noi magazine.  „Vom continua să deschidem maga­zine în oraşele unde se vor ivi oportunităţi. Mer­gem şi în oraşe mai mici, de sub 50.000 de locuitori cum este cazul oraşului Slobozia, dar vrem să mai deschidem şi în Capitală. Nu mergem doar acolo unde este venitul mai mare, ci şi acolo unde credem că avem oportuniţăţi.”

Alte articole:   Doi șoferi fără permise de conducere, prinși de polițiști

Conform informaţiilor publicate pe site-ul BERD, noile magazine ale Cora vor fi deschise în special în oraşe din provincie, însă nu sunt oferite numele acestora. Cora a anunţat des­chideri în Slobozia, Braşov, Galaţi, Bacău şi Constanţa.

„Împrumutul nostru a fost obţinut de mult timp”, spun reprezentanţii Cora. Anunţul despre acest împrumut a apărut pe site-ul BERD la începutul lunii septembrie. Deşi nu este precizat un număr de magazine pe care compania le va deschide cu aceşti bani, potrivit estimărilor, la o investiţie medie de 15-20 de milioane de euro per unitate, Cora ar putea deschide 20-25 de magazine. Cifrele coincid cu cele anunţate de Philippe Lejeune pentru viitorul apropiat.

Alte articole:   Grevă japoneză la Casa de Pensii Braşov

Creditul ce se va acorda pe termen lung va avea o valoare de până la 210 milioane de euro şi va fi oferit în lei şi în euro.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Citeşte aici mai multe amănunte despre investiţiile Cora în România […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.