blog-logo

Terra Madre Day, la Facultatea de Alimentație și Turism

Terra Madre Day, la Facultatea de Alimentație și Turism
Pe 10 decembrie 2011, in lume se sarbatoreste Terra Madre Day, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale. Cu aceasta ocazie, in Romania vor avea loc 16 manifestari dedicate patrimoniului alimentar.
La Brasov, Terra Madre Day va fi marcata de Convivium-ul Slow Food Brasov, sambata aceasta, printr-un seminar si o expozitie de gastronomie cu produse Slow Food locale, delicatese romane si preparate ale bucatariei moderne – realizate de doamna Cornelia Ghisoi, Maestru in Arte Culinare.
Evenimentul este organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului, in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov – Facultatea de Alimentatie si Turism, si se va desfasura la sediul Facultății, din strada Castelului nr. 148, intre orele 10.00-14.00.

Tot sambata, Convivium-ul Slow Food Brasov va propune o scurta lectie de istorie pe tema bucatariei antice. Veti avea astfel ocazia sa degustati doua feluri de dulciuri romane: dulcia domestica si curmale alexandrine, dar si o gustare care poate parea neobisnuita pentru zilele noastre, considerata insa o delicatesa in vremea romanilor: sfarcuri de porc.  Acest moment vine in completarea prezentarii intitulate „Civilizatia mesei in Roma Antica”, sustinuta de dr. Alexandru Stanescu, istoric si membru al Convivium-ului Slow Food Brasov.

Alte articole:   Cîțu: ,,Vom găsi o soluție să înceapă de la 1 iunie și evenimentele private''
Distribuie dacă îți place!
  1. […] preparate ale bucatariei moderne – realizate de doamna Cornelia Ghisoi, Maestru in Arte Culinare.citeste toata stirea din newsbv.roRelated Posts:Studentii redescopera bucataria traditionala alaturi de Slow Food Tara […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate