blog-logo

FOTOGALERIE La mulți ani România! Tu ce le spui românilor?

FOTOGALERIE La mulți ani România! Tu ce le spui românilor?

1 Decembrie este Ziua Națională a României, potrivit Constituției din 1991, articolul 12, alineatul 2. Ziua de 1 decembrie 1918 marchează bilanțul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele acțiuni ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

Poporul român a valorificat conjunctura internațională creată în urma Primului Război Mondial și a știut să se afirme în contextul mișcării de eliberare a popoarelor și al victoriei principiului naționalităților în Europa.

Textul Rezoluției votate de Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, îl puteți citi AICI.

Vrei să le spui ceva românilor de ziua lor sau cum ai sărbătorit tu 1 Decembrie? Scrie-ne și trimite-ne o fotografie pe contact@newsbv.ro sau povestește mai jos, la rubrica de comentarii.

Manifestările organizate la Brașov cu această ocazie le citești AICI.

1 Decembrie la Predeal și Făgăraș.

Grupaj foto realizat cu ajutorul d-lui Răzvan Boacă

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Horia Brenciu a ţinut să spună de ce iubeşte România!

Horia Brenciu s-a implicat serios în campania Media Pro de promovare a României. Artistul le-a transmis românilor «la mulţi ani» din cabina PRO TV. «Iubesc România pentru că are Braşov. De acolo începe toată nebunia»

Alte articole:   Petrece Valentine's Day alături de persoana iubită la un super concert Delia

 

 

Românii au trecut peste multe greutăţi pentru a înfăptui România Mare

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, vicepreşedintele PNL

Sărbătorim astăzi Ziua Națională a României și 93 de ani de când visul românilor de pretutindeni și dintotdeauna a devenit realitate: ținuturile strămoșești aflate în altă stăpânire au fost alipite patriei-mamă, desăvârșindu-se România Mare. Este o zi de aducere aminte și de recunoștință pentru jertfele aduse în atâtea veacuri de către precursorii noștri pentru pământul pe care azi îl numim România. (…) PNL a fost partidul care a obținut independența românilor prin războiul de la 1877 iar brătienii, ce se trăgeau ei înșiși dintr-o familie veche ardelenească stabilită ulterior în Argeș, au avut ca țintă unirea cât mai grabnică a Ardealului cu România. Și, repede și-au tradus intențiile în fapte, prin înființarea băncii Albina prin care românii ardeleni și-au cumpărat pământ și au devenit proprietari deja de dinainte de 1918 în multe locuri, au investit în multe publicații românești, iar sistemele de alianțe implementate de către guvernele liberale au fost astfel încheiate încât România a avut garanția neagresiunii vreunuia dintre blocurile militare configurate antebelic. A urmat un război teribil, cu pierderi incomensurabile, dar cu dezideratul împlinit: Marea Unire de la 1 decembrie 1918.  Atunci, românii au știut să treacă peste dezacorduri de moment, neajunsuri și împotriviri externe, și, deși încă se mai duceau lupte pe front, cu toții au jurat credință unei singure patrii: România Mare!

Alte articole:   Petrece Valentine's Day alături de persoana iubită la un super concert Delia
Ţara ta nu e întreaga…

Eram mic… să fi avut vreo 6-7 anişori, atunci când vârsta şi cunoştinţele iţi permit să citeşti doar titlurile scrise cu font mare. Eu mă îndeletniceam să citesc titlurile ziarelor citite de tatăl meu. El citea multe ziare, dar îndeosebi unul îi plăcea foarte mult – ziarul “Ţara”. Şi l-am întrebat, uimit după ce citisem titlul, “Tăticule, ce înseamna “ŢARĂ”?”, el avu o sclipire în ochi şi-mi zise: “Dragul tatii, “ŢARA” e patria noastra, a poporului roman, locul unde locuim cu toţii…”, iar eu îl intrebai imediat: “Atunci Moldova e ţara noastra?”, la care tatăl meu, îngandurat îmi raspunse cu o vorbă dintr-un vers: “Nu, Moldova nu e “Ţara”, ŢARA noastră nu e-ntreagă, dar asta e doar până-ntr-o zi!” A fost prima mea lecţie despre ŢARA, despre patriotism, iar astăzi o revăd mai viu ca niciodată în memoria mea, Ţara mea nu e întreaga, dar asta e doar până-ntro zi! La multi ani România! Felicitări tuturor ce simt si vorbesc româneşte! Să nu uităm cine suntem, de unde venim şi ce idealuri avem! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Alte articole:   Petrece Valentine's Day alături de persoana iubită la un super concert Delia

Apostol Octavian, preşedinte al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov

Dragostea de ţară este prezentă în inima fiecărui român

Cătălin Leonte, primvicepreşdinte PSD Braşov

Ziua de 1 Decembrie este o zi plină de semnificaţii pentru întreaga ţară. Este un simbol al unirii, al dorinţei tuturor românilor  de a trăi şi a se identifica cu o singură ţară: România. O astfel de zi trebuie tratată cu tot respectul cuvenit pentru cei care s-au jertifit şi au luptat ca România, în forma actuala, să existe.

România, în momentul de faţă, trece prin momente dificile din punct de vedere economic, social şi politic, însă dragostea de ţară este prezentă în inima fiecărui român. Noi, românii de astăzi, trebuie să găsim forţa pentru a transforma România în ceea ce merită – o ţară glorioasă, cu români demni şi dornici să se dezvolte, să trăiască şi să pună temeliile viitorului în această ţară. România are nevoie de o economie prosperă, de o societate sănătoasă şi de o politică morală. Asta îţi doresc eu ţie, ţara mea! La mulţi ani, române! La mulţi ani, România!

Cătălin Leonte, primvicepreşedinte PSD Braşov

Distribuie dacă îți place!
  1. […] mișcării de eliberare a popoarelor și al victoriei principiului naționalităților în Europa.vezi fotogaleria din newsbv.roRelated Posts:Brasov: Ziua de 1 Decembrie, sarbatorita in Piata SfatuluiFCM Targu Mures–FC Brasov, […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.