blog-logo

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită în Piața Sfatului. Va exista şi un miting aviatic

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită în Piața Sfatului. Va exista şi un miting aviatic

Ziua Națională va fi sărbătorită, în acest an, în Piața Sfatului.De la orele 11.00, în Piaţa Sfatului va începe ceremonialul militar. Drapelul de luptă va fi prezentat de UM 01107 Braşov.

Potrivit informaţiilor obţinute de newsbv.ro, in Piata Sfatului vor face parte, din detasamentul de onoare, 3 plutoane de vânători de munte de la Bg. 2 V.M „Sarmizegetusa”( dintre care unul de militari-femei), 1 pluton de studenţi-piloţi militari de la A.F.A Henri Coandă, 1 pluton de jandarmi de la Gruparea Mobilă „Burebista” şi 1 pluton de pompieri de la I.J.S.U „Ţara Bârsei”

După ceremonialul militar va fi, tot în Piaţa Sfatului, o expoziţie cu standuri de echipamente, armament şi tehnică din dotarea structurilor menţionate anterior plus de la S.R.I.

Vom avea parte şi de o mică surpriză… Aeroclubul Teritorial Braşov va efectua, la finalul defilării detaşamentului de onoare, un survol al Pieţii Sfatului, cu mai multe treceri, cu 6 aeronave ale clubului.

Ceremonia religioasă va fi asigurată de preoţii militari, după care va avea loc defilarea Detaşamentului de Onoare. După-amiază, de la ora 16.00, aici va avea loc un concert de fanfară susţinut de Fanfara Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, după care va urma retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Sfatului – Casa Armatei – Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”.

Am mai primit şi de la Primăria Braşov „programul corect“ de 1 Decembrie

  • 11.00 – Ceremonial militar şi religios
  •  16.00 – Concert de fanfară
  •  17.00 – Retragere cu torţe pe traseul Piaţa Sfatului – Cercul Militar Braşov – Brigada 2 Vânători de munte)
  •  19.00 – COMPLEXUL MILITAR – Concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a României, Dirijor: CRISTIAN OROŞANU, Solistă: DOREL GOLAN – pian (Israel). În program: C. Saint-Saëns – Dans op. 40, C. Saint-Saëns – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în sol minor op. 22 , Fr. Liszt – Poemul simfonic nr. 2  „Tasso: lamentaţie şi triumf”, G. Enescu – Rapsodia română nr. 1 în La major op. 11
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Radu Paul (PNL) cere sprijin pentru echipa de volei a CSU
  1. […] Piaţa Sfatului – Casa Armatei – Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza”.sursa: newsbv.roRelated Posts:Brasov:Un altfel de spectacol militarBrasov: Doua zile de ritmuri de muzica romaneasca […]

    Reply
  2. […] Manifestările organizate la Brașov cu această ocazie le citești AICI. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.