blog-logo

Rockerul german născut în Brașov, Peter Maffay, distins cu premiul „Martin Buber“

Rockerul german născut în Brașov, Peter Maffay, distins cu premiul „Martin Buber“

Peter Maffay

Brașoveanul Peter Maffay, unul dintre cei mai de succes cântăreţi de muzică rock din Germania din toate timpurile, cu peste 40 de milioane de albume vândute, a primit premiul „Martin Buber“ pentru merite deosebite şi implicarea în proiecte sociale.

Prin intermediul Fundaţiei Tabaluga, rockerul cu origini româneşti investeşte trei milioane de euro la Roadeş, Braşov, banii fiind destinaţi unui proiect social pentru copiii traumatizaţi, dar şi dezvoltării localităţii şi includerea bisericii fortificate în circuitul turistic internaţional, anunță Libertatea.

Justificarea acordării distincţiei, denumită după filozoful evreu Martin Buber (1878-1965) şi acordată de fundaţia germano-olandeză Euriade începând din 2002 personalităţilor implicate în proiecte sociale a fost: „Ascultă, priveşte şi ajută acolo unde vezi suferinţă”.

 

Alte articole:   Patinatorii Coronei se întorc de la Zakopane cu 33 de medalii dintre care 7 de aur, 13 de argint şi 13 de bronz

Tabăra funcţionează în casa parohială a Bisericii Evanghelice şi în anexele acesteia din satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea.

Tabăra are 14 locuri, şi va găzdui copii devaforizaţi din România, cât şi din restul ţărilor europene. Ei vor petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două săptămâni. În tot acest timp, cei mici vor fi implicaţi în activiţăţi gospodăreşti, vor afla mai multe despre creşterea animalelor, procesarea alimentelor de casă, dar şi despre obiceiurile şi tradiţiile specifice zonei.

Brasovul e orasul copilariei lui Maffay. Nascut Peter Alexander Makkay (30.08.1949) dintr-o familie de etnici germani si maghiari din Romania, Maffay a plecat din tara in 1963, cu destinatia Germania. Dupa un parcurs scolar „accidentat“, el isi descopera adevarata vocatie, de scena. Interpret, compozitor, actor, chitarist si producator muzical, Maffay a dus o viata de artist tumultuoasa si uneori marcata de excese. A fost casatorit de patru ori, traieste cu partenera sa si fiul lor in Germania si in Mallorca.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate