Zimbrii se înmulțesc la Vama Buzăului, spre necazul Ministerului Mediului

Zimbrii se înmulțesc la Vama Buzăului, spre necazul Ministerului Mediului

Primii zimbri aduşi la Vama Buzăului. Foto: Sebastian Dan

Familia de zimbri, din Rezervaţia de la Vama Buzăului, a ajuns la 18 exemplare, în această lună venind pe lume încă doi pui.

Preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) și iniţiatorul proiectului, Mihai Pascu, a declarat, din nou, că este imperios necesară mărirea suprafeței rezervaţiei, pentru ca zimbrii să aibă condiţiile din habitatul natural. La acest moment, Rezervaţia de Zimbri de la Vama Buzăului se întinde pe 12 hectare.

Din păcate, cei de la Ministerul Mediului, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, au refuzat finanțarea (amănunute AICI) pentru extinderea rezervației, deși Primăria Prejmer a fost de acord alocarea a 80 de hectare de pădure cu titlul gratuit pentru rezervație. Ce-i drept, Ministerul Mediului, din considerente electorale, a preferat să acorde finanțări pentru amenajarea de zone verzi în diferite comune, cum este cazul comunei Budila, din Brașov, decât să finanțeze un proiect de conservare și dezvoltare a biodiversității.

Până în prezent, Consiliul Judeţean a investit aici aproximativ 400.000 de lei, pentru a crea condiţii propice animalelor. Scopul final al acestui proiect este de fapt reaclimatizarea zimbrilor şi repopularea masivului Ciucaş cu zimbri.

Alte articole:   Program after school în toate școlile din comuna Voila
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap