Persoanele vârstnice au nevoie de servicii medicale și sociale integrate

Persoanele vârstnice au nevoie de servicii medicale și sociale integrate

Gabriel Stanciu

Şeful Direcției de Sănătate a Consiliului Județean, dr. Gabriel Stanciu s-a întâlnit astăzi cu seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua, în cadrul acțiunii „medicul de gardă” care face parte din proiectul SENSE – „Servicii de bibliotecă pentru seniori” finanțat de Fundaţia IREX, ca urmare a câştigării de către echipa de proiect a Bibliotecii Județene a celei de a doua ediţii a Concursului de Participare Comunitarǎ, cu tema „Biblioteca – loc de întâlnire”.
Gabriel Stanciu a avut o discuție interactivă cu seniorii din program despre afecțiunuile specifice vârstei dar și despre insuficiențele sistemului sanitar și cel al protecției sociale, fapt ce la determinat pe șeful Direcției de Sănătatea a Consiliului Județean să lanseze conceptul de „servicii medicale și sociale integrate” pentru toate persoanele de vârsta a treia.
Construit pe necesitățile persoanelor vârstnice, conceptul doctorului Gabriel Stanciu are în vedere asigurarea de servicii medicale și sociale complexe și complete pentru cei care, până mai ieri, au desfășurat actvități dintre cele mai diverse.
Interesul manifestat de participanții la discuțiile interactive, l-a determinat pe doctorul Gabriel Stanciu să promită seniorilor că, va face tot ce poate pentru aplicarea conceptului de „servicii medicale și sociale integrate” pentru persoanele de vârsta a treia, și că va participa la mai multe acțiuni din programul SENSE pentru a susține nevoia de informare și de rezolvarea a unor probleme specifice vărstei la care cu toții ar trebui să devenim mai înțelepți.

Alte articole:   VIDEO Incendiu la Prejmer
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.