blog-logo

Pistele pentru biciclişti rămân de domeniul fanteziei la Braşov

Pistele pentru biciclişti rămân de domeniul fanteziei la Braşov

Realizarea pistelor de biciclişti la nivelul municipiului Braşov sunt o fantasmă. Potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de prinbrasov.com, acestea nu vor fi realizate foarte curând, deşi Braşovul se vrea, din nou, Capitala Verde a României.

“Prima variantă vehiculată a fost cea a unei piste care să lege Bulevardul Saturn de zona de agrement Dâmbu Morii. Cea de a doua a fost permiterea accesului cicliştilor de la Pietrele lui Solomon, pe Drumul Vechi spre Poiana Braşov.  La prima variantă exista posibilitatea unei piste între zona Dârste şi Dâmbu Morii, dar nu şi între Bulevardul Saturn şi Dârste. Cea de a doua variantă, pe Drumul Vechi, a picat deoarece prin zonă mulţi oameni fac plimbări spre Poiană şi nu era oportună o pistă de biciclete. În plus, terenul este accidentat şi ar fi fost vorba de mountain-bike”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvând la Primăria Braşov.

Alte articole:   Dezbatere: pădure parc sau arie protejată?

„Bun, acum, dacă citim cu atenţie, vedem că primăria tratează povestea cu biciclismul ca o chestie de agrement. Trebuie să le dăm loc de joacă şi la biciclişti, nişte parcuri, nişte piste, să-şi consume energiile, să nu mai umble aiurea prin oraş în fiecare lună. Nu se pune deloc problema biciclismului ca o metodă alternativă de transport“, notează Ovidiu Eftimie pe portalul prinbrasov.com .

Distribuie dacă îți place!
  1. […] ceea ce priveşte situaţia pistelor din oraş, ea este şi mai dramatică. Nu există niciun kilometru de piste amenajat pe carosabil, în […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.