blog-logo

Neculaie, lăsat cu buza umflată de autoritățile locale din Covasna

Neculaie, lăsat cu buza umflată de autoritățile locale din Covasna

Hotelul Bodoc

Omul de afaceri brașovean, Ioan Neculaie, rămâne cu hotelul Bodos, dinSfântu Gheorghe, precum și cu celelalte unități de cazare care au aparţinut înainte de privatizare S.C. Turism şi Agrement Oltul, aflate în localităţile Bálványos, Vâlcele şi Târgu Secuiesc. Autoritățile locale au renunțat la achiziționarea lor, pentru că Neculaie nu a reușit să lămurească situația lor juridică. Condiţia încheierii tranzacţiei este ca cei aproape 80 de acţionari minoritari să fie de acord, la rândul lor, să-şi vândă acţiunile.

Potrivit unui comunicat de presă postat vineri pe site-ul Primăriei, autorităţile locale ar fi dispuse să continue tranzacţia dacă ar putea achiziţiona în acelaşi preţ nu doar hotelul Bodoc, ci şi alte imobile ce au aparţinut înainte de privatizare S.C. Turism şi Agrement Oltul, aflate în localităţile Bálványos, Vâlcele şi Târgu Secuiesc.

Alte articole:   Mai mulți șoferi au fost amendați după ce au fost prinși în timp ce făceau drift-uri în Poiana Brașov

„Părerea domnului primar Antal Árpád în legătură cu acceptul acestei soluţii din partea proprietarului majoritar este că ar fi şi în interesul acestuia de a scăpa de acest imobil. Proprietarul actual este constrâns ‘să facă mutarea’, deoarece Consiliul Local, prin decizia pe care a luat-o, a stabilit un impozit foarte mare pentru clădirea hotelului, acesta fiind de 40% din valoarea de inventar, sumă ce se ridică la câteva sute de mii de euro. În momentul în care societatea va face nişte calcule poate să-şi da seama că în doi-trei ani trebuie să achite valoarea clădirii către municipalitate, sub formă de impozit”, se arată în comunicat, citat de Observatorul de Covasna.

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe au aprobat în luna august alocarea a câte 539.000 euro fiecare pentru cumpărarea în comun a hotelului Bodoc din Sfântu Gheorghe, în vederea reabilitării şi reintroducerii lui în circuitul turistic.

Motivul care a stat la baza acestui demers a fost faptul că hotelul a ajuns o ruină după privatizare, iar reabilitarea lui va da un impuls dezvoltării turismului în zonă şi, totodată, va contribui la reabilitarea peisajului urbanistic al municipiului Sfântu Gheorghe.

Hotelul Bodoc a fost privativat în anul 2003 împreună cu celelalte active ale S.C. Turism şi Agrement Oltul aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, fiind achiziţionat de omul de afaceri braşovean Ioan Neculae cu suma totală de 620.000 de euro.

Noul proprietar a început lucrările de modernizare a hotelului în anul 2007, intenţionând să-l ridice de la două la patru stele, dar la scurt timp le-a abandonat, aşa încât clădirea cu 10 etaje a rămas de atunci în paragină.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate