blog-logo

MacroMall din Brașov a fost vândut!

MacroMall din Brașov a fost vândut!

Una dintre cele mai mari afaceri imobiliare ale anului a fost parafată joi, la Brașov. MacroMall a fost vândut. Deocamdată, nu sunt certe nici suma și nici identitatea cumpărătorului. Se știe că ar fi o companie din București, care, de asemenea, se pare că ar fi doar un intermediar…

Potrivit unor surse, Dezim Development, divizia imobiliară a grupului Romstal, care mai desfăşoară activităţi pe partea de instalaţii şi leasing financiar,  achizi’ionat MacroMall.

Cert este că MacroMall a fost cumpărat în 2006 cu 19 milioane de euro, dar centrul comercial nu mai valorează acum nici 5 milioane de euro. După cum nota bzb.ro, într-un articol mai vechi, anul trecut, britanicii de la Fondul de investiţii Carpathian şi-a anunţat acţionarii că performanţa portofoliului imobiliar pe care compania îl administrează este în linie cu aşteptările, mai puţin în cazul Macromall din Braşov şi al Antana Business Park din Budapesta, care se confruntă cu rate mari de neocupare.

Alte articole:   Primăria a reluat licitația pentru PUZ Centrul Istoric și Brașovul Vechi

Macromall Braşov, inaugurat în 2005, a fost prima proprietate cumpărată de britanicii de la Carpathian, fostul Dawnay Day Carpathian, în România. Ei au plătit, în 2006, 19 milioane de euro dezvoltatorului AWG Macro, care investise în el 8 milioane de euro, şi estimau un profit anual de 9%.
Pe atunci, centrul comercial avea peste 80 de chiriaşi şi noii proprietari anunţau că vor atrage magazine importante din afară pentru a mări traficul de cumpărători. Ulterior au mai cumpărat şi terenul de lângă centrul comercial, o suprafaţă de 2,7 hectare, şi intenţionau chiar o extindere.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate