blog-logo

Brașovul, locul ideal de dat șpăgi. De data aceasta, unui secretar din Sănătate

Brașovul, locul ideal de dat șpăgi. De data aceasta, unui secretar din Sănătate

Gheorghe Sârb

Fostul secretar general din cadrul Ministerului Sănătății, Gheorghe Sârb, a primit 600 de euro mită pentru a face publice subiectele pentru ocuparea unor posturi de director în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș în parcarea unui hotel din Poiana Brașov.

Din interceptările existente la dosar, reiese că cei implicați vorbeau chiar codificat: ”Bună dimineața! Nu vreau să vă deranjez, dar vă rog frumos să-mi spune-ți și mie cât e tratamentul”.

Banii au fost strânşi de Anca Elena Alexandrescu, de la Mioara Bucur şi de la Octavian Iordache, şi daţi lui Sârb, împreună cu o sticlă de whisky. În acelaşi loc, au fost primite subiectele pentru proba scrisă. Două zile mai târziu, cei trei directori delegaţi obţineau posturile.

Alte articole:   ANUNȚ începere proiect extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în ZUM

Pe 11 octombrie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Sârb, secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii, Anca Alexandrescu, director executiv în cadrul DSP Argeş, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul DSP Argeş şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul DSP Argeş sub acuzaţiile de luare şi dare de mită, notează evz.ro.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Pe lângă faptul că vechea conducere nu a fost intersată de ce se întâmplă cu centrala termică de la arhivă, clădirea fiind veche, au avut loc și infiltrații, pe lângă apa care s-a scurs din instalațiile defecte… În imobilul respectiv de la Râșnov mai funcționează un punct de lucru al AJOFM, precum și centrul de pregătiure a resurselor umane al ANOFM (vestit după scandalul șpăgii dat într-o parcare din Poiana Brașov). […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate