Biblioteca – loc de întâlnire pentru vârstnici

Biblioteca – loc de întâlnire pentru vârstnici

Biblioteca Județeană a lansat luni un nou proiect, adresat de această dată seniorilor din Căminul pentru Persoane Vârstnice.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană George Barițiu în parteneriat cu Căminului pentru Persoane Vârstnice din Brașov se numește: „Servicii de bibliotecă pentru seniori” și este finanțat de Fundaţia IREX, ca urmare a câştigării de către echipa de proiect a Bibliotecii Județene a celei de a doua ediţii a Concursului de Participare Comunitarǎ, cu tema „Biblioteca – loc de întâlnire”.

Coordonarea și implementarea proiectului vor fi asigurate de Filiala nr.2 a Bibliotecii Județene din Cartierul Noua, sub indrumarea permanentă a echipei de conducere a instituției, în așa fel încât, obiectivele stabilite să fie realizate în condiții de eficiență maximă.

„Seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice vor beneficia în cadrul întâlnirilor de la bibliotecă de activităţi de comunicare în grup, de împărtăşire a experienţei, de activităţi de terapie ocupaţională, de biblio- şi meloterapie, dar şi de informare şi de facilitare a integrării lor în cadrul unor programe de voluntariat pe baza dorinţei şi expertizei proprii“, a declarat Danile Nazare, directorul Bibliotecii Judeţene.

De asemenea, membrii grupului vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu noile tehnologii de informare şi comunicare (utilizarea computerului pentru informare sau comunicare).

Atât personalul Bibliotecii „George Barițiu” cât și cel al Căminului pentru Persoane Vârstnice, va avea grijă să pună in valoare experiența seniorilor și de ce nu să o transmită acelora care au nevoie, în funcție de domeniile în care aceștia au activat pe parcursul a multor ani de muncă.

Alte articole:   Centrul de Agrement din Poiana Brașov a fost redeschis

Printre rezultatele proiectului se vor număra: un site şi o broşură, care vor conţine informaţii utile atât pentru lucrătorii din cadrul serviciilor sociale, cât şi pentru vârstnici şi aparţinătorii acestora, şi va oferi posibilitatea dialogului între participanţii la proiect şi ceilalţi membri ai comunităţii.

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.