1.400 de momeli vaccinabile antirabie la Braşov

1.400 de momeli vaccinabile antirabie la Braşov

Medicii veterinari supraveghează și controlează permanent, evoluția bolilor animale care pot afecta negativ comunitățile umane.

Conform șefului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a Județului Brașov, doctorul Dorin Enache, veterinarii monitorizează și țin sub control în permanență boli precum: Pesta Porcină, Trichineloza, Rabia, Anemia Infecțioasă a cailor și Encefalopatiile Spongiforme (boala vacii nebune sau screpia la oi).

Pentru a preveni apariția unor cazuri de Rabie la animalele sălbatice care ajung și în gospodăriile populației, veterinarii au început vaccinarea de profil prin distribuirea a 1.400 de momeli vaccinale antirabie, care vor fi plasate de către administratorii fondurilor de vânătoare în zona vizuinelor, iar alte 282.000 de momeli vaccinale vor fi distribuite din avion pe teritoriul județelor: Brașov, Covasna și Harghita.

Odată cu demararea campaniei de vaccinare a vulpilor, veterinarii atrag atenția asupra faptului că, în cazul în care dozele ajung, din greşeală, şi în unele gospodării, persoanele care le găsesc trebuie să le predea medicilor veterinari, pentru că, acestea pot produce efecte negative atât asupra oamenilor, cât şi asupra animalelor domestice, dacă sunt ingerate.

La nivelul județului Brașov niciuna dintre bolile amintite nu reprezintă la această dată o amenințare pentru oameni, mai ales datorită faptului că, veterinarii derulează în permanență acțiuni de prevenire specifice, prin vaccinări ale animalelor și informarea corectă a locuitorilor, care trebuie să știe cum să reacționeze atunci când constată anumîte simptome la animalele din jurul lor.

Alte articole:   Primăria Săcele a scos la licitație execuția documentației tehnice pentru refacerea „Ambasadei franceze”
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] „Au fost înregistrate mult mai puţine cazuri de rabie ca anul trecut, ceea ce înseamnă că vaccinarea cu momeli aruncate din avion şi la vizuina vulpilor a avut rezultate. În cazul persoanelor care au intrat în contact cu […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.