Ministrul Mediului, chemat la Șinca pentru salvarea pădurilor virgine

Ministrul Mediului, chemat la Șinca pentru salvarea pădurilor virgine

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, vine săptămâna aceasta, la Braşov, la Şinca, unde se află zeci de hectare de pădure virgină, protejată de cei din organizaţia WWF.

Cei de la WWF spun că România deţine, la ora actuală, 250.000 de hectare de pădure virgină, ce reprezintă 65 % din totalul pădurilor virgine şi cvasivirgine ale Europei. În această hartă, Braşovul ar deţine aproximativ 10.000 de hectare cu pădure virgină, un procent semnificativ.

Cei de la WWF spun că circa 80% din totalul pădurilor virgine pot fi exploatate fără a se încălca legile, pentru că acestea nu sunt încadrate la „păduri strict protejate”, ci doar în „păduri de protecţie”. Însă, pentru propunerea unei noi legislaţii, cei de la WWF au nevoie de 100.000 de semnături pentru petiţia lor. Până acum, deja au strâns, în mediul on-line, aproape 50.000 de semnături, dintre care 2000 sunt doar din municipiu. De asemenea, voluntarii s-au aflat în week-end în mijlocul braşovenilor, pentru a strânge semnături, potrivit Bună Ziua Brașov.

CITEȘTE ȘI

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează
Loading...
loading...
  1. […] Salvează pădurile Şincii derulată prin  Blogal Initiative. Poza este luată cu împrumut de aici Posted in Rubrica Diverse – Tagged blogal initiative, Garanti Bank, padurea sinca, […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.