blog-logo

Consilier APIA de la Şercaia, trimis în judecată de DNA

Consilier APIA de la Şercaia, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Suliman, consilier superior în cadrul A.genţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) – Centrul Local Şercaia, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

  • – folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi
  • – înşelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „în cursul lunii mai 2009, inculpatul Suliman Constantin, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A., a consemnat date nereale în documentaţia depusă de o persoană fizică pentru obţinerea de bani provenind din fonduri nerambursabile pentru agricultură (F.E.G.A. şi F.E.A.D.R.) aferente campaniei pe anul 2009. Suliman Constantin a menţionat în fals că persoana respectivă utilizează suprafaţa totală de 269,45 ha de păşune, astfel că a obţinut în mod nelegal suma totală de 216.103,55 lei, reprezentând fonduri nerambursabile şi fonduri de la bugetul de stat“.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au prins un tânăr drogat și băut în trafic

Pentru recuperarea banilor, A.P.I.A. s-a constituit parte civilă. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile ale lui Suliman Constantin.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Făgăraş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate