blog-logo

Spaniolii de la Nix Energia, potenţiali investitori la Braşov

Spaniolii de la Nix Energia, potenţiali investitori la Braşov

Dragos David, directorul general al Agenţiei Metropolitane, prim-vicepresedinte PDL Brasov

Directorul Agenţiei Metropolitane Braşov (AMB), Dragoş David, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Spaniolă (CCRS), Paulina Mircea şi directorul general al unui grup de societăţi comerciale specializat în lucrări de infrastructură şi energie, Nicolas Mateos Queiruga.

Oficialii spanioli au declarat că unul dintre obiectivele vizate a fost acela de a cunoaşte mai bine oraşul şi judeţul Braşov, pe care le consideră unele dintre cele mai importante centre economice din România. În plus, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Spaniolă, Paulina Mircea, a susţinut că o altă intenţia a fost aceea de a identifica potenţialul de dezvoltare a zonei, argumentând că există oameni de afaceri din Spania care au solicitat informaţii cu privire la strategia de dezvoltare a zonei metropolitane Braşov şi proiectele de infrastructură.

Alte articole:   Campanie împotriva USR-PLUS la Sânpetru. Ce au mai inventat inamicii politici

Paulina Mircea şi-a arătat astfel disponibilitatea de a facilita o serie de întâlniri între oamenii de afaceri spanioli şi administraţia publică locală, în vederea derulării unor proiecte comune. „Camera de Comerţ Română-Spaniolă este una dintre instituţiile-punte între comerţul spaniol şi cel român. Societăţile comerciale sunt selectate pentru a fi interlocutori puternici, serioşi şi parteneri loiali, pentru că nu dorim să fie afectată imaginea celor două ţări şi nici relaţiile bilaterale. Oamenii de afaceri pe care ii prezentăm acum au garanţia noastră. Grupul de firme Nix Energia, reprezentat de domnul Nicolas Mateos Queiruga, are potenţialul economic de a investi în România peste 10 milioane de euro. Braşovul reprezintă o zonă turistică atractivă pentru investitorii spanioli, iar experienţa lor poate fi un model pentru dumneavostră”, a spus preşedinta CCRS.

Alte articole:   Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii, la Brașov

Directorul AMB, Dragoş David, a expus reprezentanţilor spanioli care sunt obiectivele de dezvoltare ale Braşovului, dar şi ale zonei Metropolitane, precum şi proiectele pentru care municipalitatea intenţionează să obţină fonduri nerambursabile europene. “Deşi, în prezent, există o situaţie mai dificilă, cauzată de criza mondială, există interes din partea mai multor investitori, cei mai dinamici fiind cei germani”, a spus Dragoş David.

El a menţionat că există două obiective clare ale instituţiei pe care o reprezintă, respectiv ca până în 2020 Braşovul să devină capitala turistică a României şi cel mai important centru de dezvoltare în energii regenerabile din zona centrală a ţării. “Noi vă vom pune la dispoziţie orice informaţie legată de achiziţiile publice, iar dacă sunteţi interesaţi şi pregătiţi puteţi participa la procedurile legale. Noi suntem interesaţi în a intra în parteneriate competitive”, a adăugat Dragoş David.

Alte articole:   Marșul schimbării USR-PLUS, la Brașov

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate