blog-logo

Braşovul, oraşul unde călugării sunt evacuaţi şi se dărâmă biserici

Braşovul, oraşul unde călugării sunt evacuaţi şi se dărâmă biserici

Călugărul nu i-a convins pe mai-marii Primăriei să arate că e păcat să dărâmi un schit sfinţit, pentru că sfeştania nu ţine loc de autorizaţie. Ultima rugăciune a pustnicului este să fie păsuit până-n primăvară, căci e bătrân şi e frig afară, preczează Bună Ziua Braşov.

Liniştea monahală i-a fost spulberată recent, când, în urma lucrărilor de amenajare a domeniului schiabil, Regia Pădurilor Kronstadt a decis să demoleze orice construcţie ilegală ridicată pe Masivul Postăvarul. Circa 70 de obiective au fost luate la ochi de inginerii silvici, printre care şi schitul monahului Onofrie.

În zadar a insistat călugărul la conducerea Kronstadt, arătând că însuşi Prea Sfinţia sa Visarion Răşinăreanu i-a sfinţit schitul. S-a dus chiar şi cu un avocat să negocieze existenţa schitului, dar prezenţa apărătorului nu a făcut decât să irite spiritele. Poziţia pădurarului şef Dan Olteanu a rămas fermă: sfeştania nu ţine loc de autorizaţie. „Ei zic că stau ilegal, înseamnă că toţi pustnicii stau ilegal. Nu avem cum să primim acte pe teren, astfel că voi deveni primul pustnic care va fi evacuat”, ne spune călugărul Onofrie.

Alte articole:   Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

Biserică dărâmată cu acordul Primăriei, pentru samsarii imobiliari

In 9 august 2008, în Postul Adormirii Maicii Domnului, in Romania secolului XXI, Biserica Sfantul Nicolae din Brasov a fost demolata, fara ca ortodocsii din Brasov sau Patriarhia sa o mai poata salva.

Angajatii firmei PRESCON au demolat Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae de pe strada Carpatilor, din Brasov, desi credinciosii au incercat sa se opuna. A fost prima demolare a unei biserici in Romania dupa 1989. Biserica se afla pe un teren al controvesatului afacerist Ioan Nicolae, care a refuzat de-a lungul timpului sa finalizeze actele de proprietate.

Surse din cadrul Prescon ne-au declarat ca firma a luat aceasta decizie in urma vanzarii terenului, fara incunostiintarea Bisericii, unei fond privat de investitii din strainantate (de fapt era vorba de omul de afaceri Maor Zinger).

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

În acea zi neagră, parohul bisericii, preotul Tudor Sicoe, a oficiat Sfanta Liturghie in parcarea din fata intreprinderii Metrom.

Distribuie dacă îți place!
  1. Foarte bine, mai sunt inca 18.299 biserci ramase nedaramate in Romania; 425 de spitale si 4500 de scoli. Sa plangem un pic pentru Patriarhia SRL.

    Reply
  2. […] Braşovul, oraşul unde călugării sunt evacuaţi şi se dărâmă biserici […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.