blog-logo

De ce este Cicero actual după 2066 de ani…

De ce este Cicero actual după 2066 de ani…

„Bugetul trebuie echilibrat, Tezaurul trebuie reaprovizionat, datoria publica trebuie micşorată, aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderată şi controlată, ajutorul dat altor ţări trebuie eliminat pentru ca Roma să nu dea faliment. Oamenii trebuie să înveţe din nou să muncească în loc să trăiască pe spinarea statului…”.
Este un citat dintr-un discurs al lui Cicero, din anul anul 55 înainte de Hristos. Citatul în cauză circulă în blogosferă, dar, culmea ironiei, l-am regăsit chiar pe site-ul Ministerului Finanţelor, la adresa http://www.mfinante.ro/istoricul.html.
Acum, dacă şi domnul ministru Gheorghe Ialomiţianu îşi asumă această zicere celebră, ar trebui să-l vedem şi pe el la muncă. Din păcate, conform previziunilor economice, datoria publică nu scade, ba creşte, oamenii muncesc (dacă au şi nu au fost daţi afară din instituţii, ca să fie şomeri pe spinarea statului etc.).
De înfiinţarea de locuri de muncă, în România, am ajuns să vorbim ca despre o glumă sinistră, cât timp Ialomiţianu are o singură grijă: creşterea fiscalităţii şi inventarea de noi taxe şi impozite.
Probabil a lipsit la lecţia cu relaxarea fiscală, aplicată de statele europene din jurul României, şi nu a auzit că există şi astfel de mecanisme economice…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.