blog-logo

Procurorii braşoveni, „sufocaţi“ de dosare

Procurorii braşoveni, „sufocaţi“ de dosare

Până la data de 30 septembrie 2011, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov s-au înregistrat un număr de 1.341 de cauze penale, la care se adaugă 1.044 de cauze rămase de soluţionat din anul 2010.

În perioada ianuarie-septembrie 2010 au fost înregistrate 2.727 cauze penale. În aceeaşi perioadă (ianuarie-septembrie 2011) au fost soluţionate un număr de 1.281 dosare penale, fiind întocmite 117 rechizitorii, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 158 inculpaţi. (15 pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, 12 pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor, 7 pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală).

Au fost soluţionate atât cauze preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, cât şi cele având ca obiect infracţiuni de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov (infracţiuni de omor, evaziune fiscală, spălare a banilor, corupţie, înşelăciune).

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

În urma admiterii propunerilor formulate de către procurori, instanţele de judecată au dispus arestarea preventivă a 20 de inculpaţi cercetaţi în cauze înregistrate la această instituţie.

La acest moment la Parchetul Ttribunalului  Braşov sunt ocupate 12 posturi de procurori, dintr-un total de 16 posturi în organigramă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate