blog-logo

Borbely: Peşterile au un potenţial turistic aproape deloc exploatat

Borbely: Peşterile au un potenţial turistic aproape deloc exploatat

Foto : Adevarul

„Avem valori deosebite în România, dar din păcate nu sunt scoase în evidenţă. În timp ce în alte ţări europene peşterile atrag milioane de turişti, în România acest potenţial nu este aproape deloc exploatat. La începutul anului 2012 vom lansa, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, un program special destinat speologiei, care va urmări punerea în valoare, conservarea şi  cercetarea peşterilor din România”, a declarat ministrul Meidului, Laasylo Borbley, cu acest prilej.
La întâlnire s-a discutat şi problema administrării peşterilor şi s-a convenit că, atât
autorităţile locale, cât şi custozii şi administratorii ar trebui să aibă posibilitatea să îşi exprime punctul de vedere, de care să se ţină cont când se iau decizii cu privire la acest aspect.
Totodată, s-a discutat despre înfiinţarea Comisiei Patrimoniului Speologic conform
prevederilor Legii privind regimul ariilor naturale protejate. Ministrul László Borbély a solicitat ca nominalizările pentru Comisie să fie transmise cât mai repede, în vederea emiterii ordinului de ministru prin care aceasta va fi înfiinţată.
Comisia va avea în atribuţii formularea unor propuneri legislative şi/sau tehnice în vederea
realizării unui managementul eficient al peşterilor.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate