blog-logo

Studenți brașoveni care au învins soarta

Studenți brașoveni care au învins soarta

Copiii de la Casa Sfântu Iosif, din Odorheiul Secuiesc, ascund fiecare dintre ei o dramă cumplită, greu de perceput de noi, cei care nu suntem bătuți de soartă, avem o familie căreia să ne împărtășim  bucuriile și durerile.

Casa „Sfântul Iosif” nu este un orfelinat. Un loc pentru sufletele dezrădăcinate. Nu unul cu care privirile şi memoria noastră au fost învăţate: un loc gri, în care se zbat copii trişti, înfometaţi şi lipsiţi de dragoste. Casa din Odorhei e… acasă. Aşa îi spun şi cei care au crescut aici şi acum, o parte dintre ei, sunt studenţi la Brașov.

Iar acest lucru nu este întâmplător: dragostea surorilor de acolo, care au avut grija de ei, să le dea o educație aleasă, dar și mulți oameni de bine, care au sustinut financiar, cu alimente, detergenti etc., funcționarea acestui așezământ. Nu în ultimul rând, amintim și conducerea Universității „Transilvania“, care s-a îngrijit ca pentru copiii de elită de la Casa Sf. Iosif (care au luat cu brio Bacalauratul, în pofida subiectelor) să fie asigurate condițiile necesare: un loc de cămin, bursa acordată de stat, o masă la cantina studențească.

Irimia Adrian: „Am 19 ani, sunt din Plotonești, județul Vaslui. Am făcut liceul în Odorheiu Secuiesc și am stat în Casa Sf. Iosif deoarece nu am avut o situatie favorabila, din cauza ca parintii mei nu lucreaza, iar singurul venit este alocatia mea si a celor două surori ale mele. De aceea ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija ca eu sa imi pot continu studiile, cu ajutorul Sorei Emilia (cea care a reușit înființarea și să asigure funcționarea așezămânului- n.r.) si acelor oameni care au facut acest efort pentru a ajunge la facultate“.

Alte articole:   OLX lansează o categorie specială de locuri de muncă destinată recrutării persoanelor cu dizabilităţi

 

Bordeus Andreea Denisa: „Sunt din judetul Bacau. Am crescut in orfelinat impreuna cu inca doua surori, deoarece parintii mei nu au avut posibilitati financiare de a ne intretine pentru a face o scoala. Mai am cinci frati, eu fiind cea mai mare. Parintii mei nu lucreaza niciunul, deoarece sunt bolnavi si locuim intr-o camera 8 persoane… Parintii si fratii mei traiesc din alocatia fratilor mei mai mici si pensia tatalui, acesta fiind singurul nostru ajutor financiar. Acum sunt studenta la facultatea de medicina din Brasov si imi doresc sa termin aceasta facultate pentru a-mi face un viitor si pentru a-mi ajuta familia…“.

Brasovanu Andreea Mihaela: „M-am nascut in Roman, judetul Neamt. Am locuit in Odorheiu Secuiesc, la orfelinat, deoarece au existat anumite probleme financiare in familie. Momentan locuiesc in Brasov, unde sunt studenta la facultatea de medicina“.

Alte articole:   Încăierarea cruntă la Vama Buzăului. 10 bărbați, reținuți

 

 

 

Cepoiu Alexandra Liliana: „Sunt din Ploiesti. Impreuna cu mine, la Casa Sf. Iosif suntem 9 frati si de la o varsta foarte frageda am ramas orfana de tata. Mama se desurca greu cu noi si de aceea toti am crescut in Casa Sf Iosif“.

 

 

 

Duma Ciprian: „Sunt nascut in Bacau. Sunt orfan si am crescut la orfelinat. Acum sunt student in Brasov, la Asistenta Medicala“.

 

 

 

 

Papp Alina –Maria: „Sunt din Reghin, judetul Mures. Mai am un frate micut, de 10 luni, mama este casnica, iar tata pensionar. Din cauza problemelor financiare am fost nevoita sa fac liceul la Odorheiu Secuiesc“.

Naste Viorel Catalin: „Sunt din Socolu de Campie, judetul Mures. Mai am doi frati mai mici si o situatie materiala nu prea buna din cauza ca sunt orfan de un parinte. Am facut liceul la Odorheiu Secuiesc cu sprijinul surorilor din Casa Sf. Iosif. Cu ajutorul lor si a lui Dumnezeu am dat peste niste oameni deosebiti la Brasov si cu aceasta ocazie le multumesc“.

Alte articole:   Poliţiştii caută un tânăr din Codlea

 

 

Pintea Florin: „Am 19 ani si sunt din comuna Bicaz Chei, judetul Neamt. Parintii mei au divortat in urma cu cinci ani si de atunci am ramas cu tata si un frate, iar celalat, fiind mai mic, a ramas cu mama. ACum sunt student la Brasov“.

 

 

 

Pop Aurora: „Sunt studenta la Universitatea Transilvania din Brasov, la facultatea de medicina. Din Clasa a II-a am stat si am facut scoala la Odorheiu Secuiesc, la Casa Sf. Iosif, deoarece nu aveam posibilitati si conditii pentru a continua studiile. La varsta de 3 ani mi-a murit tata si am ramas 7 frati doar cu mama“. care se descurca foarte greu.Ii multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns pana aici cu ajutorul lui si a multor oameni buni.

 

Tutula Maricuta: „Am 19 ani, sunt din comuna Ieud, judetul Maramures. Situatia mea de acasa este destul de delicata, pentru ca suntem 12 frati si parinti mei nu au niciunul serviciu. Din anul 2001 am facut scoala la Odorheiu Secuiesc“.

 

 

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Mai mult, colegii lor, care au luat cu brio bacalaureatul anul tecut, acum sunt studenţi bursieri la Universitate […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.