blog-logo

Piața imobiliară este în scădere ușoară la Brașov

Piața imobiliară este în scădere ușoară la Brașov

Conform unui studiu comparativ realizat cu ajutorul Analize Imobiliare, platforma de rapoarte şi analize de piaţă dezvoltată de www.imobiliare.ro, privind evoluţia preţurilor la principalele categorii de apartamente în ultimele douăsprezece luni, Braşovul este unul din oraşele în care preţurile au cunoscut o evoluţie moderată, ritmul de scădere fiind sub media naţională.

În ultimul an, evoluţia preţului solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare de proprietari, intermediari şi dezvoltatori a înregistrat o scădere de 3,7%, faţă de 5,1%, media naţională, ajungând de la 894 euor/mp, în septembrie 2010, la 861 de euro/mp, în septembrie 2011, adică o scădere de 3,7%.

Dacă preţul solicitat pentru apartamentele vechi a înregistrat o scădere de 4,1%, apartamentele noi au avut o evoluţie diametral opusă. Preţul cerut de dezvoltatori este în prezent cu 2,9% mai ridicat decât în urmă cu 12 luni.

Alte articole:   Programul RATBV în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

Evoluţia preţurilor la apartamente în cele mai mari cartiere din Braşov

Un studiu comparativ efectuat cu ajutorul platformei Analize Imobiliare arată că cele mai scumpe garsoniere din Braşov se află în cartierul Astra, unde preţul mediu cerut este de 29.000 de euro, cu 18% mai mult decât în Tractorul sau Bartolomeu.

Garsonierele din Astra s-au ieftinit în ultimul an cu doar 1,3%, în timp ce unităţile similare din Bartolomeu sau Tractorul s-au devalorizat cu 5,5%.

Cele mai scumpe apartamente vechi cu două camere se află în Centrul Braşovului, preţul mediu solicitat în această zonă ridicându-se la 53.500 euro (900 euro/mp). La polul opus, cele mai ieftine apartamente cu două camere se află în Tractorul; preţul mediu solicitat în acest caz fiind de 38.500 euro (820 euro/mp util).

Alte articole:   Încă o investiție pornită de Scripcaru, lăudată de Coliban: sala de sport de la Metrom

De altfel, apartamentele cu două camere din acest cartier au suferit cele mai mari reduceri de preţ în ultimele 12 luni, peste 10%. De cealaltă parte, unităţile din cartierul Astra şi din zona Gării care s-au ieftinit cu doar 2,5%-2,6%.

Tot în Centrul Civic al Braşovului se află şi cele mai scumpe apartamente vechi cu trei camere, preţul mediu solicitat fiind de 76.000 euro (908 euro/mp). Cele mai ieftine apartamente vechi cu trei camere se află în Tractorul, 54.000 euro (825 euro/mp util) şi pe Calea Bucureşti, 55.500 euro (779 euro/mp util). Apartamentele situate pe Calea Bucureşti au suferit cea mai mare scădere de preţ în ultimul an: 13,7%. La polul opus se află unităţile vechi cu trei camere din Tractorul al căror preţ a scăzut cu doar 1% în ultimele 12 luni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.