blog-logo

Lihniţi de foame, dar medaliaţi

Lihniţi de foame, dar medaliaţi

Trebuie să recunosc faptul că politicienii de azi, cei de la putere, au renunţat la sintagma cu „trebuie să strângem cureaua“. Acum este mult mai simplu. Este criză planetară.

Ambele ipostaze, însă, au similitudini. Precum băsescianul „Să trăiţi bine!“, pe care ulterior l-a renegat. De trăit bine, a trăit cine trebuie, băieţii deştepţi del partid. Nici măcar toţi mebrii de partid portocaliu.

Aşa cum de strâns cureaua a strâns-o doar prostimea, tot aşa şi cu criza asta planetară care a tăvălit România. Tăiem pensii, tăiem salarii, închidem spitale, închidem şcoli. Mă rog, după ei prăpădul.

În schimb, rămân ceva firfirei pentru tot felul de nebunii. Dacă anul trecut suspect de mult iubitul preşedinte Traian Băsescu cheltuia un miliard de lei pentru un clopot bisericesc din aur (deh, să se pună bine măcar cu Cel de Sus, că la popor nu prea mai merg aburelile), anul ăsta şi-a găsit un nou hobby. „Toacă“ doar 2,5 milioane de euro pe „ordine, medalii şi însemne onorifice“.

Alte articole:   VIDEO Antonia ajunge la Ghimbav, în 4 decembrie

Pe de altă parte, în urmă cu patru luni, la 10 iunie, preşedintele Traian Băsescu respingea o Lege privind reparaţiile morale şi materiale pentru fostele cadre militare active îndepărtate abuziv din armată în perioada 23 august 1944 – 31 decembrie 1961, după cum notează presa centrală.

Ar mai tebui spus ceva?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.