blog-logo

85 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Ţărănesc

85 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Ţărănesc

Eugen Urs, preşedintele PNŢCD Braşov

Mâine, 10 octombrie 2011, se împlinesc 85 de ani de la fuziunea Partidului Naţional Român din Transilvania cu Partidul Ţărănesc din Vechiul Regat. La 10 octombrie 1926 s-au ţinut la Bucureşti congresele partidelor: Partidul Naţional Român în sala „Transilvania”, iar Partidul Ţărănesc în sala „Amiciţia”. Ambele congrese au ratificat în unanimitate fuziunea, ceea ce a constituit actul de naştere al noului partid: Partidul Naţional Ţărănesc (PNŢ). Imediat după fuziune a fost adoptat şi programul partidului.
Astăzi, o privire asupra istoriei Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat înseamnă readucerea în memorie a istoriei de un veac şi jumătate a poporului român, marcată de personalităţi precum Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu. Aceste personalităţi şi-au pus amprenta atât asupra destinului partidului, cât şi asupra destinului poporului român, a existenţei şi continuităţii statului român în graniţele sale fireşti.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Sâmbătă, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, filiala judeţeană Braşov a organizat o întâlnire cu mai mulţi membri care au deţinut de-a lungul timpului funcţii de conducere în organizaţie pentru a marca acest eveniment.

Eugen Urs, preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD Braşov, a delcarat cu această ocazie:  „România, o ţară cu un potenţial imens, este sărăcită şi adusă în pragul disperării de guvernări animate doar de satisfacerea binelui personal. Redresarea ţării este posibilă printr-o guvernare creştin-democrată, exercitată de oameni cinstiţi şi cu dragoste de ţară, care să acţioneze pentru binele tuturor. La acest lucru ne gândim astăzi, la 85 de ani de la înfiinţarea partidului nostru.  Pentru a pune şi în practică aceste idei, însă, este nevoie de implicare, comunicare, devotament, unitate, solidaritate, abandonarea orgoliilor şi frustrărilor care, din păcate, încă există în rândurile noastre. PNŢCD nu creşte nici pe baza directivelor venite de la centru şi nici pe baza sfaturilor date de la centru, ci pe munca fiecărui membru din fiecare organizaţie în parte.”

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate