Măgura Codlei „cheleşte“ sub asaltul drujbelor VIDEO

Măgura Codlei „cheleşte“ sub asaltul drujbelor VIDEO

Şi a venit toamna care-şi pictează copacii în culori, dar la Codlea imaginea Măgurii care a devenit golaşă din cauza tăierilor “selective” în masă , te face să te întrebi dacă nu cumva s-a uitat importanţa pădurii, numită şi “plămânul” planetei, sursă de oxigen, captând emisiile de dioxid de carbon.

Tăierea masivă a copacilor, a hectare întregi de pădure, fără măcar ca un  puiet să fie plantat în locul acestora, ar trebui să reprezinte motiv de îngrijorare pentru noi toţi.

Defrişarea continuă la Codlea, drujbele încă se aud în ce a mai rămas din pădure, în situaţia în care gaura în stratul de ozon pune din ce în ce mai multe probleme întregii  planete.

Alte articole:   Începe o nouă campanie de dezinsecție și de tratamente împotriva căpușelor

Măgura Codlei “cheleşte” pe zi ce trece, cu toate că face parte din Sitului Natura 2000 ROSPA 0037 Dumbravita-Rotbav-Magura Codlei, prin Hotărârea de Guvern nr. 1284 / 2007,  acestea devenind arii protejate prin lege.  Din cadrul acestei arii, sunt vizate pentru protecţie totală trei parcele de pădure ce totalizează cca. 190 ha, administrate de Ocolul Silvic Codrii Cetăţilor Codlea, proprietar fiind Municipiul Codlea.

Cetăţenii din Codlea au luat atitudine, au făcut demersuri pentru stoparea defrişărilor şi înecetarea transporturilor zilnice a maşinilor încărcate cu buşteni, dar se pare că au rămas doar cu nişte promisiuni în vânt, iar activitatea de tăiere a arborilor continuă nestingherită într-un municipiu european, unde se pare că problemele ecologice sunt prea puţin  importante.

Alte articole:   Încă două persoane infectate cu coronavirus la Primăria Sânpetru. Viceprimarul, una dintre ele

Fie că ne place sau nu, noi oamenii nu existăm izolat, ci facem parte dintr-un sistem complex alături de plante şi animale. Orice modificare într-o parte a acestui sistem produce schimbări majore în tot ecosistemul.

Defrişarea reprezintă una dintre cele mai negative şi periculoase modificări făcute de om, dezechilibrul creat se va observa cât mai curând, când aerul curat de munte nu va mai fi atât de curat, când pământul o va lua la vale şi când vom putea admira fauna şi vegetaţia Măgura Codlei  doar în poze.

 

 

 

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] CITEȘTE ȘI: Măgura Codlei „cheleşte“ sub asaltul drujbelor VIDEO […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate