Universitatea Transilvania se poate lăuda doar cu ingineria ca domeniu de studiu

Universitatea Transilvania se poate lăuda doar cu ingineria ca domeniu de studiu

Ierarhizarea programelor de studii universitare acreditate din Romania, pentru anul universitar 2011-2012, a fost postata pe site-ul edu.ro si cuprinde 60 de domenii de studiu. Acestea sunt la randul lor clasificate în cinci categorii, în functie de analizele facute de o institutie internaţionala: Asociaţia Universitatilor Europene.

Cele mai bune domenii de studiu de la Universitatea Transilvania din Brasov sunt: inginerie aerospatiala, autovehicule si transporturi, agronomie, horticultura, silvicultura, inginerie forestiera, ingineria mediului, ingineria electrica si energetica, relatii economice internationale si contabilitate.

Studenţii încep astăzi cursurile

Sunt însa cu mult mai putini fata de anul trecut din cauza rezultatelor slabe la bacalaureat. Rezultatele de la examen au scazut cu peste o suta de mii numarul posibililor tineri care vor urma o facultate in acest an, a anunţat Radio Braşov.

CITEŞTE AICI unde şi când se deschide festiv anul universitar

Noul an universitar va fi marcat de schimbări majore aduse de Legea educaţiei. Unele ar putea fi considerate chiar radicale în sistemul de învăţământ superior din ultimii ani.

Rectorii se gandesc la posibilitatea unor fuziuni intre institutiile de invatamant care să aducă mai mulţi bani şi să poată susţine un învăţământ de calitate. În noul an universitar, universităţile sunt clasificate în funcţie de misiunea lor specifică în universităţi până la nivel de licenţă, universităţi până la nivel de master şi respectiv cele mai bune până la nivel de doctorat.

Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.