blog-logo

Doliu în lumea artiştilor braşoveni. S-a stins Octavian Bălăşcău

Doliu în lumea artiştilor braşoveni. S-a stins Octavian Bălăşcău

A plecat dintre noi Octavian Balascau, Tavi, cum ii spuneau colegii si prietenii. Tavi a fost veteranul grupului de solisti „Tara Barsei” si sufletul acestui grup de tineri solisti, care se straduiesc sa pastreze vie aceasta comoara a patrimoniului imaterial, care este cantecul popular romanesc.

Tavi a fost pe scena mai bine de 30 de ani, transmitand tuturor bucuria de a canta si facand din interpretarea fiecarui cantec un act artistic in parte, adaugand calitatilor vocale o prezenta scenica deosebita.

A fost primul solist care a cantat frumusetile Tarii Barsei si ale tinutului Tohanului. Cantecele lui sunt cuprinse pe albumul „De dor de drag si voie buna” realizat in 2008 cu sprijinul C.J.C.P.C.T. Brasov, al catorva sponsori si al asociatiei ” Libris cultural”. In 25 septembrie 2010 a fost ultima data pe scena la Halchiu, alaturi de colegii sai din grupul „Tara Barsei” si de orchestra „Plaiuri Transilvane”.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 5,55 în municipiul Brașov și 4,39 în județ

A murit in bratele sotiei sale, la cateva momente dupa ce se vazuse pe ecran intr-o retransmisie a unei filmari facute de Sergiu Vaida si TVR Cluj.

Octavian Balascau urma sa implineasca peste cateva zile 57 de ani…

Distribuie dacă îți place!
  1. Dumnezeu sa i dea linistea sufleteasca .A stiut ce inseamna muzica adevarata a zonei din care canta .Ultima data acum trei saptamani a intrat in emisiunea de la Nova si a vorbit extraordinar despre piesele Vetei Biris si despre ceea ce inseamna sa fi roman.Era roman si simtea romaneste.DUMNEZEU SA L ODIHNEASCA.

    Reply
  2. […] acest an a Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului“ a fost dedicată cunoscutului rapsod popular Tavi Bălăşcău, care s-a stins mult prea repede dintre […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate