blog-logo

„O bibliotecă într-o singură sală” a fost sloganul sub care a debutat, la Brașov, „Noaptea biblioteci​lor”

„O bibliotecă într-o singură sală” a fost sloganul sub care a debutat, la Brașov, „Noaptea biblioteci​lor”

Aranjată după un plan bine stabilit, Sala de Lectură a Bibliotecii „George Barițiu” a oferit vizitatorilor toate tipurile de activități pe care le derulează în mod normal instituția de cultură.
Astfel, Sala Mare a fost amenajată în așa fel încât cei dornici de tehnologie modernă au avut posibilitatea să-și exerseze aptitudinile pe ultimele realizări din zona IT, și nu numai.
Activitățile din noaptea de 1 octombrie sunt completate de „colţul de lectură” unde, la o ceaşcă de ceai sau cafea, se răsfoiesc cele mai noi apariţii editoriale, iar cei care vor să vadă toată biblioteca sunt deja la „turul virtual” al acesteia și ,in funcție de preferințe, aleg să viziteze fie expoziţiile de carte și pe cele de artă plastică.
Din programul special „Noaptea Bibliotecilor” nu lipsesc ateliere de creativitate şi jocuri de animaţie pentru cei mai mici, care se bucură de atenția deosebită a organizatorilor. Cei mai „răsfățați” au fost elevii Clasei de canto şi muzică uşoară – profesor Daniela Bolovan, care au evoluat în zona artiștilor și au demonstrat din plin că nu le lipsește talentul.
Tot la colțul dedicat artiștilor au evoluat actorii în devenire de la clasa de actorie – profesor Alexandra Petricevschi, care au pus în scenă piesa de teatru „Dragoste la prima răpire”, iar după ora 20.00, urmează conform programului: Bibliotecari talentaţi (moment artistic) cu Adriana Mihai şi elevii săi, pînă la ora 20.30, după care timp de o oră Cristina Voicu va fi cea care va delecta publicul cu „Exerciții de Improvizație”.
Concursurile serii („Biblioteca într-un catren”, „Citeşte cartea!”) vor începe la 21.30 și, timp de o jumătate de oră, concurenții se vor strădui să demonstreze că merită premiile oferite de organizatori.
De la ora 22.30 pînă noaptea târziu, la „Cineclub la bibliotecă” va rula o selecție din cele mai bune creații ale festivalului de film „48 de ore”  – moderator Mara Oprişiu – producător independent și jurnalist.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   DAS: Precizări legate de distribuirea tichetelor din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori''

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate