Vânzarea parcurilor industriale Metrom şi Carfil, blocată la vot!

Vânzarea parcurilor industriale Metrom şi Carfil, blocată la vot!

Consilierii judeţeni braşoveni au boicotat, ieri, propunerea executivului judeţean de a demara procedura de privatizare prin vânzare de acţiuni a parcurilor industriale pe care le controlează – Metrom Industrial Park şi Carfil Industrial Park.

Fiind vorba de o chestiune de patrimoniu, erau necesare voturile a două treimi dinte consileri, însă în favoarea proiectului s-au pronunţat doar 19 consilieri, număr insuficient pentru a lua o decizie în acest sens!

Consiliul Judeţean intenţionează să vândă câte 74% din acţiunile societăţilor de administrare ale fiecărui parc industrial, anunţă bzb.ro.  Potrivit evaluărilor prezentate de către instituţia judeţeană, valoarea de piaţă a companiei Metrom Industrial Park, firmă controlată în totalitate de Cosnilul Judeţean Braşov şi care administrează parcul industrial Metrom, este de 26,511 milioane de lei, experţii propunând ca licitaţia să plece de la un preţ de 260 de lei pe acţiune.
De asemenea, valoarea de piaţă a Carfil Industrial Park, societate controlată în totalitate de adminitraţia judeţeană, este de 16,038 milioane de lei. Experţii au recomandat ca în acest caz licitaţia să plece de la un preţ de 135 de lei pe acţiune.
În cazul în care acţiunile vor fi cumpărate la preţul de pornire, Consiliul Judeţean va primi 11,637 milioane de lei în contul celor 74% din titlurile Carfil Industrial Park şi 19,416 milioane de lei pentru acţiunile scoase la vânzare la Metrom Industrial Park.

Alte articole:   VIDEO Ce spune Adrian Veștea despre scandalul Kadas - șeful IPJ Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.